Антоніу Гутерріш прибув на саміт БРІКС, де зустрінеться з Путіним
Антоніу Гутерріш прибув на саміт БРІКС, де зустрінеться з Путіним

Антоніу Гутерріш прибув на саміт БРІКС, де зустрінеться з Путіним

У ніч на 23 жовтня Генеральний секретар ООН Антоніу Гутерріш прибув із візитом до російської Казані перед початком триденного саміту країн БРІКС. Про це повідомило видання "Голос Америки".

- Це неприйнятно, – прокоментував такий крок глава МЗС Литви Габріеліус Ландсбергіс у мережі Х.

Очікується, що Путін зустрінеться з Гутеррішем в останній день саміту BRICS – на полях саміту. Про це журналістам оголосив помічник президента РФ Юрій Ушаков.

Видання нагадує, що раніше Гутерріш постійно критикував дії Росії, заявляючи, що триваюча військова операція Москви в Україні створює "небезпечний прецедент" для світу. Він неодноразово закликав до справедливого миру, який поважатиме міжнародне право і територіальну цілісність України.

У 2022 році під час зустрічі з Путіним Гутерріш повторив позицію ООН і обговорив пропозиції щодо гуманітарної допомоги та евакуації цивільного населення із зон конфлікту.

  • Саміт БРІКС має відбутись із 22 по 24 жовтня в російському місті Казань. У ньому повинні взяти участь 22 лідери країн.  
  • Неформальне об’єднання БРІКС отримало свою назву за першими літерами держав-учасниць – Бразилії, Росії, Індії, Китаю та Південної Африки. Минулого року до них долучились Іран, ОАЕ, Ефіопія та Єгипет. БРІКС вважають геополітичним опонентом групи G7 і "західним" фінансовим установам, як Світовий банк та МВФ.
Джерело матеріала
loader
loader