Чилійська команда студентів будує перший надрукований на 3D-принтері «насіннєвий будинок»
Чилійська команда студентів будує перший надрукований на 3D-принтері «насіннєвий будинок»

Чилійська команда студентів будує перший надрукований на 3D-принтері «насіннєвий будинок»

Університетська команда в Чилі побудувала величезний надрукований на 3D-принтері бетонний будинок, який, за їх словами, є першою подібною будівлею в Латинській Америці, використовуючи робота-«принтера», який заливає шари бетону на основі цифрового плану. керується комп'ютером.

У так званому «насіннєвому будинку» використовувався принтер Atenea-UBB і промисловий робот KUKA KR120, щоб швидко створити компактний дім, заливаючи шар за шаром бетону для зведення стін всього за 29 годин. Потім знадобилося два дні, щоб зібрати воєдино.

«Casa Semilla має сім стін, виготовлених із друкованого бетону, і займає площу близько 30 квадратних метрів», — сказала Клаудія Муньос, науковець факультету архітектури Університету Біобіо, який цього місяця представив готовий будинок.
«Ми повністю друкуємо ці промислові стіни в нашій лабораторії».
Родріго Гарсіа, інший член університетської групи виробництва в будівництві, сказав, що ця технологія може допомогти змінити спосіб будівництва, використовуючи гнучкі моделі будівництва, навіть якщо ще багато чого потрібно підтвердити щодо вартості та надійності.
«Це дуже революційна технологія, оскільки вона змінює традиційний спосіб будівництва, коли складаються плани, котируються продукти, потрібно закупити велику кількість елементів і підготувати землю, що займає багато часу», — сказав він.
Будинок був побудований в районі Торреонес Консепсьона на землі, що належить приватній будівельній компанії, яка взяла участь у проєкті. У разі успіху ця концепція може спонукати до роздумів про будівельний сектор.
«У нас багато потреб у житлі в Латинській Америці, і ми звикли імпортувати речі», — додав Гарсія. «Це складна зміна, яку потрібно прийняти, і її потрібно адаптувати до чилійської реальності, що ґрунтується на землетрусах, до нашої різноманітності клімату».

Джерело матеріала
loader