Голова Київської ОВА Руслан Кравченко відмовився від цінної картини, посилаючись на антикорупційне законодавство
Голова Київської ОВА Руслан Кравченко відмовився від цінної картини, посилаючись на антикорупційне законодавство

Голова Київської ОВА Руслан Кравченко відмовився від цінної картини, посилаючись на антикорупційне законодавство

Митець, чию картину "Бучанська різанина: Історія Марічки" Президент України Володимир Зеленський нещодавно подарував Папі Римському Франциску, передасть роботу на благодійність для Київської дитячої лікарні.

В Київській обласній військовій адміністрації відкрили виставку мистецького проєкту «Мистецтво через усвідомлення. НЕЗЛАМНІ».

Це серія із 16 картин. Кожна – нагадування про те, через що проходять українці та Україна у зв'язку з російською агресією.

Одну з картин саме цього мистецького проєкту "Бучанська різанина: Історія Марічки" нещодавно подарував Президент України Володимир Зеленський Папі Римському Франциску.

Автор проєкту – народний художник України Володимир Козюк. Спільно з талановитими колегами Євгенією Божко, Владиславом Задворським, Ольгою Тяжеловою та Валерією Кузьменко він створив картини: «Незламні серця серед руїн», «Гостомель: Материнство серед руїн», «Залишаючи знищений Куп’янськ» та інші. На полотнах – історії звичайних людей.

За словами автора проєкту, народного художника Володимира Козюка, ідея представити проєкт "Незламні" на Київщині, в приміщенні обласної військової адміністрації - це те, що не могло не відбутись. Адже нелюдські злочини окупантів в Київській області сколихнули весь світ... А Бучанська трагедія, вбивство і катування цивільних українців в Ірпені та інших містечках і селах Київщини під час вторгнення та тимчасової окупації - це одна з глибокий ран на серці нашої країни, яка ніколи не загоїться. 

"А ще я знаю скільки зроблено Русланом Андрійовичем і його командою для відновлення Київської області, відбудови та посилення захисту. І розумію скільки робиться зараз", - зазначив митець під час відкриття виставки у Київські ОВА.

Одну з картин циклу, Володимир Козюк хотів подарувати голові ОВА, але, посилаючись на антикорупційне законодавство, Руслан Кравченко відмовився від цінного подарунку, натомість запропонував, щоб митець передав свій твір на благодійність.

Тому одну з картин проєкту "Незламні" художник передасть на благодійний аукціон. Кошти від її продажу будуть спрямовані на розвиток Київської обласної дитячої лікарні.

Джерело матеріала
loader
loader