Марсохід Perseverance пішов слизькою доріжкою: внизу на нього чекає запаморочливий обрив
Марсохід Perseverance пішов слизькою доріжкою: внизу на нього чекає запаморочливий обрив

Марсохід Perseverance пішов слизькою доріжкою: внизу на нього чекає запаморочливий обрив

Апарат NASA опинився на одному з найскладніших відрізків свого шляху Червоною планетою.

Марсохід NASA Perseverance опинився на слизькій доріжці, піднімаючись краєм кратера Єзеро, пише SciTechDaily.

За словами команди NASA, зараз марсохід перебуває на ділянці дороги з дуже крутим рельєфом, який сформовано з пухкого марсіанського ґрунту, відомого як реголіт.

Така поверхня робить і без того складний підйом ще небезпечнішим, оскільки колеса марсохода ковзають на найкрутіших ділянках.

У Фокус. Технології з'явився свій Telegram-канал. Підписуйтесь, щоб не пропускати найсвіжіші та найзахопливіші новини зі світу науки!

Експерти кажуть, що просування марсохода зараз більше нагадує спробу збігти піщаною дюною, де кожен крок супроводжується невеликим ковзанням назад.

Наукові та інженерні команди Perseverance спільно і дуже ретельно планують маршрут марсохода.

У міру того, як марсохід рухається схилом гори Рейнір, команда знайшла відносно безпечний шлях до краю кратера, який назвали на честь популярної пішохідної стежки Саммерленд на однойменному стратовулкані Рейнір у Вашингтоні.

Зараз марсохід прямує до своєї наступної мети — стародавніх розломів Піко Туркіно. Там наукова група планує провести дослідження за допомогою декількох інструментів Perseverance.

Під час своєї подорожі стежкою Саммерленд, марсохід вивчає навколишню місцевість. Камери SuperCam і Mastcam-Z спостерігають за скелями на землі та на віддаленому пагорбі під назвою Crystal Creek.

Також марсохід може направити свої камери вгору, щоб спостерігати за сонцем і атмосферою. Так, минулого тижня апарат зафіксував затемнення Сонця Фобосом.

Нагадаємо, Perseverance знайшов на Марсі неймовірно втомлену голову. Марсохід NASA знову знайшов на Червоній планеті незвичайний об'єкт, який розбурхав уяву людей.

Джерело матеріала
loader