MDF презентував фонд підтримки фінансування українських медіа
MDF презентував фонд підтримки фінансування українських медіа

MDF презентував фонд підтримки фінансування українських медіа

Core Media Fund займатиметься збором і розподілом коштів та висвітлюватиме проблеми фінансування медіа.

Media Development Foundation запустила Core Media Fund (CMF) — ініціативу, покликана’у забезпечити фінансову підтримку українських незалежних медіа, яка займатиметься збором і розподілом коштів донорів і стане адвокаційною платформою, що висвітлює проблеми фінансування медіа. Про це під час присвяченій запуску цієї ініціативи конференції 23 жовтня оголосив виконавчий директор Media Development Foundation Євген Заславський.

Як він пояснив, презентуючи ініціативу, українські незалежні медіа здебільшого покладаються на донорську підтримку. Про цей, зокрема, йдеться в дослідженні MDF «Донорська дилема. Переосмислення моделей підтримки для майбутнього українських медіа». І, за даними дослідження, донорська підтримка скоро суттєво скоротиться. Це підштовхнуло MDF запустити власний фонд CMF .

«Ініціатива полягає в тому, щоб залучити гроші європейських приватних донорів на інституційне фінансування діяльності медіа. Вона буде направлена на  prior support, тобто коли ми відбираємо всі охочі організації, пишемо з ними стратегічний план, а потім уже цей план розглядається профільним жюрі, яке вже розподіляє ці гроші між організаціями, які матимуть кращі показники. Тобто є два етапи: pre core support і core support. Сам core support — це вже коли конкуруватимуть ідеї, рівні інституційного розвитку організацій, нестандартні рішення із залучення аудиторії тощо», — сказав Євген Заславський у коментарі «Детектору медіа». 

Потенційні джерела фінансування включають міжнародні донорські організації та фонди, двосторонні й багатосторонні агентства розвитку, внески приватного сектора, державне фінансування, краудфандинг, індивідуальні пожертви. Фонд надаватиме довгострокову фінансову підтримку та гранти на посилення інституційної спроможності якісним незалежним медіа, зокрема регіональним. 

Фото: Ігор Васильєв

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
Долучитись
Джерело матеріала
loader