Не молоко і не вода: як зробити картопляне пюре смачнішим
Не молоко і не вода: як зробити картопляне пюре смачнішим

Не молоко і не вода: як зробити картопляне пюре смачнішим

Секретний інгредієнт зробить його по-справжньому смачним, як у ресторані

При приготуванні пюре кожен із нас використовує молоко, або, якщо під рукою немає цього інгредієнта, воду. Однак досвідчені кухарі використовують зовсім інший метод приготування цієї страви. І тоді вийде так само смачно, як і в найкращих шеф-кухарів світу. Рецептом поділилися на сайті Click.

Хоча це поширене явище, ні молоко, ні вода насправді не є запорукою смачного картопляного пюре. Хитрість, на думку досвідчених кухарів, полягає в тому, щоб використовувати вершки.

Хоча це інгредієнт, який, можливо, не у багатьох із нас коли-небудь асоціювався з картопляним пюре, вершки можуть успішно замінити в цьому рецепті воду або молоко.

Якщо ми скористаємося цим спеціальним інгредієнтом, ми зможемо помітити, що наше пюре матиме злегка повітряну текстуру і буде приємнішим на смак, ніж якби ми використовували тільки воду або навіть молоко.

Вершки можна додавати, як і будь-який інший інгредієнт. Після того, як ми максимально добре розім'яли картоплю, додамо вершки, а потім добре перемішаємо, доки пюре не досягне правильної ніжної консистенції. Важлива умова — вершки мають бути трохи теплими.

Рецепт пюре взагалі гранично простий. Але якщо ми хочемо більш особливу їжу, смак якої трохи відрізняється від тієї, яку ми знаємо, ми можемо використовувати кілька простих прийомів.

Наприклад, деякі господині в нашій країні додають у пюре мелений мускатний горіх, для більш насиченого та складного смаку. І ще одна блискуча порада: замість вершків нам слід додати до пюре тертий пармезан у поєднанні з молоком і маслом.

Для додаткового смаку додайте трохи свіжої зелені, наприклад, зеленої цибулі, петрушки, чебрецю або розмарину в картопляне пюре після того, як розімнете картоплю. Або для пкіантності можна додати хрустких інгредієнтів: смажену цибулю, або бекон.

Читайте також:

Готується швидко і коштує недорого: рецепт пирога з картоплею

Традиційні італійські галушки: як приготувати справжні ньоккі

Ситно і дуже смачно: рецепт вівчарського пирога з куркою

Джерело матеріала