Пенні Пріцкер отримала Орден Княгині Ольги І ступеня в Вашингтоні
Пенні Пріцкер отримала Орден Княгині Ольги І ступеня в Вашингтоні

Пенні Пріцкер отримала Орден Княгині Ольги І ступеня в Вашингтоні

Американська бізнесвумен та активна громадська активістка, колишня міністерка торгівлі США та спецпредставниця США з питань економічного відновлення України Пенні Пріцкер отримала Орден Княгині Ольги І ступеня за указом Президента України.

Урочиста церемонія нагородження відбулася в вівторок у Вашингтоні, передає власний кореспондент Укрінформу.

Орден передала посол України в Сполучених Штатах Оксана Маркарова. Нагорода Пенні Пріцкер присуджена «за вагомий особистий внесок у зміцнення міждержавного співробітництва, підтримку суверенітету й територіальної цілісності України, популяризацію Української держави у світі».

Пенні Пріцкер отримала Орден Княгині Ольги І ступеня в Вашингтоні - Фото 1

Зі свого боку, Пріцкер подякувала всім, хто працював з нею, а також іншим представникам адміністрації США, які доклали особистих зусиль на підтримку України. Вона також висловила свою повагу всім українцям – як військовим, хто боронить країну на передовій, так і тим, хто робить кожен свій внесок для того, щоб Україна наблизилася до перемоги.

«За час перебування на посаді спецпредставниці я зустрілася з незліченною кількістю українців – військових, лікарів, громадських лідерів, підприємців, кухарів, робітників фабрик, біженців, дітей», - зауважила під час церемонії нагородження Пріцкер.

Вона зазначила, що мала честь почути історії цих людей та дізнатися про їхні сподівання та мрії щодо майбутнього України.

«Я приймаю цю нагороду на їхню честь з усвідомленням того, що робота багатьох із нас служить їхньому законному праву перемогти в цій війні та насолоджуватися миром»,- зауважила вона.

Як повідомляв Укрінформ, з вересня 2023 року Пенні Пріцкер була призначена президентом Байденом на один рік на посаду спецпредставниці США з питань економічного відновлення України. Вона взаємодіяла з українським урядом, а також з Європейським Союзом, G7, міжнародними фінансовими інституціями та приватним сектором.

Теги за темою
США
Джерело матеріала
loader
loader