За даними Асоціації «Свинарі України», ціна 1 кг живої свинини знизилася з 61–63 гривень у вересні до 55 гривень у середині жовтня. У перший тиждень жовтня ціна становила близько 59 гривень за кілограм.
Це здешевлення пояснюється сезонними коливаннями: в холодний період свині швидше набирають вагу, що збільшує пропозицію м’яса. Водночас попит знижується, оскільки споживачі частіше обирають інші джерела білка, як-от гриби, рибу чи птицю, та готуються до опалювального сезону.
Хоча торгівля наразі йде стабільно, більшість продавців не прогнозують значних змін цін до активізації продажів у майбутньому. Ціни на свинину залишаються на рівні вересня, за винятком м’яса для шашлику, яке подорожчало з 239 до 254 гривень за кілограм.
Крім того, Знай.ua повідомляв, м'ясо на столі стане розкішшю: Україну сколихне серйозне подорожчання