Що буде, якщо не забрати повістку з пошти: у ТЦК відповіли
Що буде, якщо не забрати повістку з пошти: у ТЦК відповіли

Що буде, якщо не забрати повістку з пошти: у ТЦК відповіли

За ігнорування повістки, яка прийшла поштою, передбачено адміністративну відповідальність. Про в етері телемарафону заявив начальник адміністративного відділу районного територіального центру комплектування у Києві Олег Коротченко, передає 24 Канал.

Які наслідки неявки за повісткою на пошті

Кабінет міністрів України запровадив адміністративну відповідальність для громадян, які не з'являться до територіальних центрів комплектування після отримання повістки поштою.

Згідно з оновленою постановою Кабміну, отримувачі повістки мають з'явитися в ТЦК протягом семи днів або ж у строк, зазначений безпосередньо у повістці.

Постановою Кабміну № 560 визначено поважність причин неявки за повісткою і процедура їх підтвердження. Тобто визначений певний перелік, і він має бути документально підтверджений. Якщо цього не буде зроблено, можуть бути наслідки адміністративної відповідальності,
– заявив Коротченко.

У випадку, якщо за визначений час військовозобов'язаний не забере повістку, вона вважатиметься не доставленою. Тоді військовозобов'язаному загрожуватиме штраф від 17 до 25,5 тисяч гривень.

Начальник адміністративного відділу ТЦК у Києві також відзначив, що процедура оповіщення поштою ще має певні проблеми, оскільки вона досі відбувалась у тестовому режимі. Зокрема, виникають складнощі через оповіщення тих, хто має право на відстрочку або бронювання.

Анонсовані механізми автоматичного бронювання і надання відстрочок до цього часу поки не запрацювали, як мало б бути. Є певні складнощі, які в процесі викликають негативне відношення, зокрема до ТЦК. Ба більше, на думку Коротченка, поки інструмент повісток поштою не приніс якісних змін для роботи ТЦК та СП.

Джерело матеріала
loader