Сибіга: Україна має стратегічну перевагу у сфері ВПК - може відразу тестувати зброю на передовій
Сибіга: Україна має стратегічну перевагу у сфері ВПК - може відразу тестувати зброю на передовій

Сибіга: Україна має стратегічну перевагу у сфері ВПК - може відразу тестувати зброю на передовій

Україна перебуває нині на вістрі розвитку військово-промислового комплексу та володіє стратегічною перевагою - можливістю невідкладно тестувати виготовлені зразки продукції оборонної сфери на полі бою.

Про це в ексклюзивному інтерв’ю Укрінформу сказав міністр закордонних справ України Андрій Сибіга під час участі у одній з найбільших міжнародних оборонних виставок SAHAEXPO в Стамбулі.

«Україна, безумовно, тут серед лідерів. Це важливо розуміти, це всі визнають. І я переконаний, що в майбутньому і вже зараз ми будемо дивувати світ своїми досягненнями. Ця галузь (ВПК - ред.) є стратегічно важливою для економіки і має мультиплікаційний ефект. І як це не парадоксально, війна має і другу сторону, вона спонукає, вона прискорює розвиток певних військових технологій. І Україна зараз на вістрі такого розвитку», - сказав Сибіга.

За його словами, міжнародні партнери чітко розуміють, що Україна володіє однією з абсолютно стратегічних переваг - можливістю невідкладно тестувати виготовлені зразки продукції оборонної сфери на полі бою.

«І це надзвичайно цінно. Всі це розуміють і до нас звертаються з проханням ділитися фідбеком, нашими знаннями, досвідом, звичайно, на взаємовигідній основі, спільно розробляючи технології», - сказав міністр.

У ході виставки він відвідав стенд провідних українських компаній оборонної галузі.

«Попри російську агресію, присутні (на SAHAEXPO – ред.) й українські стенди. Ми пишаємося нашими компаніями, їхньою стійкістю та здатністю працювати, розвиватися в надскладних умовах. Від початку повномасштабної агресії Україна наростила виробництво в оборонній галузі у шість разів», - зазначив Сибіга.

Міністр також наголосив на тому, що для України корисний і є амбітною ціллю досвід Туреччини, яка силами своєї оборонної галузі перекриває потреби для армії на понад 80%.

Як повідомляв Укрінформ, міністр закордонних справ України Андрій Сибіга у межах міжнародної виставки SAHA EXPO 2024, що відкрилась у Стамбулі, провів переговори з високопосадовцями уряду та ЗС Туреччини, керівниками оборонних компаній. Цьогоріч участь у виставці SAHA EXPO беруть понад 120 країн, загалом представлено більше 1,2 тисячі компаній.

Теги за темою
Україна
Джерело матеріала
loader