Син голови Хмельницької МСЕК Тетяни Крупи активно намагається вивести нажите із країни
Син голови Хмельницької МСЕК Тетяни Крупи активно намагається вивести нажите із країни

Син голови Хмельницької МСЕК Тетяни Крупи активно намагається вивести нажите із країни

Син підозрюваної у незаконному збагаченні голови Хмельницької МСЕК Тетяни Крупи, Олександр, терміново почав позбавлятися свого бізнесу в Україні. Це сталося невдовзі після його звільнення з посади голови Пенсійного фонду у Хмельницькій області.

За даними NGL.media, 37-річний Олександр уже продав дві будівельні компанії і зараз активно скорочує свою присутність на ринку.

Одна з проданих ним компаній, «Вест-Естейт», будує величезний житловий комплекс у Хмельницькому, а сама родина Крупов заробляє і на сонячній енергії – їхня фірма «Солар-Інвест» приносить мільйони.

Олександр Крупа / фото: Facebook

Окрім будівництва та енергетики, Олександр разом із дружиною Катериною активно розвиває інші напрямки. Наприклад, пара заснувала компанію у Польщі, яка займається продажем молочної продукції, а раніше Олександр навіть володів ресторанним бізнесом у Відні.

Сім'я Крупи, судячи з декларації, живе більш ніж непогано: 25 земельних ділянок, кілька будинків, кілька дорогих авто та доходи від оренди землі, сонячної енергії та будівництва.

Ось що їм належить: три квартири, 25 земельних ділянок, 5 житлових будинків (два з яких ще будуються), 4 дачні будинки та 4 автомобілі, серед яких:

  • Volkswagen Touareg 2013 (вартість не вказана).
  • Audi Q7 2016 року – оцінена у 1,1 млн грн.
  • BMW X7 2022 року – вартість 2,2 млн грн.
  • Audi Q8 2021 – ціна 2,16 млн грн.

Олександр Крупа / фото: Facebook

Крім того, Олександр отримує доходи від бізнесу: у 2023 році він заробив 811 300 грн дивідендів від компанії «Вест-Естейт», 231 064 грн – за оренду майна, та 1 412 707 грн – від продажу електроенергії, що виробляється його компанією «Солар- Інвест».

Олександр, схоже, вирішив перевести активи за кордон, позбавившись українських підприємств, щоб знизити ризики на тлі гучних звинувачень.

Раніше ми писали про десятки квартир, Tesla та владу: чим займаються лікарі МСЕК та їхні діти насправді

Крім того, Знай.ua розповідав про штори офіс Кличка, "золоті" квитанції та шредери: що закуповує Київ на тлі війни

Джерело матеріала
loader