Ukraine Facility: у Мінрозвитку обговорили нові правила публічних інвестицій із представником Єврокомісії
Ukraine Facility: у Мінрозвитку обговорили нові правила публічних інвестицій із представником Єврокомісії

Ukraine Facility: у Мінрозвитку обговорили нові правила публічних інвестицій із представником Єврокомісії

Представники Міністерства розвитку громад та територій зустрілися з керівником робочої групи “Відбудова України” Єврокомісії Габрієлем Бланом, та обговорили з ним впровадження реформи публічних інвестицій в межах Ukraine Facility.

Про це повідомило Міністерство розвитку громад та територій України, передає Укрінформ. 

У 2025 році в Україні мають запрацювати нові правила управління публічними інвестиціями і сьогодні міністертво працює над узгодженням цих правил та критеріїв на рівні уряду та партнерів.

Зокрема, Габріель Бланк звернув увагу на план реалізації Компоненту І "Ukraine Investment Framework" та його нові етапи з урахуванням реформи управління публічними інвестиціями в Україні.

Ukraine Facility: у Мінрозвитку обговорили нові правила публічних інвестицій із представником Єврокомісії - Фото 1

Він наголосив на застосуванні програмного підходу при відборі регіональних проектів для інвестицій в межах європейського фінансування Ukraine Facility.

За словами представника Єврокомісії, це важливо з огляду на те, що 20% цього фінансування має бути спрямовано безпосередньо на імплементацію регіональних проєктів.

“Ми маємо дуже велику різницю між спроможностями наших регіонів. Прифронтові регіони наразі не мають ніяких надходжень до бюджету, в той час як віддалені продовжують вести майже таку ж діяльність, як і до війни. Питання публічних інвестицій — це питання згуртованості громад. Це ми плануємо відобразити в критеріях пріоритезації проєктів на регіональному рівні”, — відмітив під час обговорення заступник міністра розвитку громад та територій України Олексій Рябикін.

Він додав, що із 40 мільярдів доларів інвестицій, які Україна планує залучити у наступні три роки, частина з цих коштів буде залучена до тих секторів, за які відповідає Мінрозвитку.

Як повідомляв Укрінформ, "Ukraine Investment Framework – це компонента Ukraine Facility, інструмент обсягом 9,3 млрд євро.

Завдяки різним інструментам розподілу ризиків, змішаному фінансуванню та грантам UIF сприятиме залученню близько 40 млрд євро в українську економіку в наступні роки.

У вересні 2024 року в Україні офіційно розпочато прийом заявок від бізнесу для участі у програмі Ukraine Investment Framework – інструменті пільгового кредитування та залученні інвестицій.

Фото: Міністерство розвитку громад та територій України

Теги за темою
Єврокомісія Інвестиції
Джерело матеріала
loader
loader