За добу з Куп’янського та Борівського напрямків було евакуйовано понад 150 осіб
За добу з Куп’янського та Борівського напрямків було евакуйовано понад 150 осіб

За добу з Куп’янського та Борівського напрямків було евакуйовано понад 150 осіб

Загалом 9 тисяч людей підлягають евакуації з н.п Куп’янського напрямку, з них понад 4 тисячі 800 жителів саме Куп’янської громади. Пріоритет — лівий берег, де залишається понад 2700 людей. В населених пунктах Борівської громади  проживає 169 місцевих жителів, які підлягають обов’язковій евакуації. Безпосередньо у селищі Борова наразі залишається 79 дітей.

Про це в ефірі «Єдиних новин» розповів начальник Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов.

«Найважча обстановка залишається на Куп’янському напрямку. Ситуація ускладнюється тим, що росіяни бʼють по переправах. Що унеможливлює забезпечення відновлення критичної інфраструктури на тій території», — зазначив Олег Синєгубов.

Загалом за добу ворог застосував проти беззбройних жителів Харківщини 11 керованих авіабомб та 1 ракету Х-38.

Вже на завершальному етапі знаходиться процес підготовки до опалювального періоду.

«Проводяться роботи з тепло- та енергозабезпечення споживачів міста Харків, селища Слобожанське Чугуївського району, селищ Пісочин і Солоницівка та села Подвірки Харківського району. Для реалізації цих робіт із резервного фонду державного бюджету передбачено 2,5 мільярда гривень», — зазначає начальник Харківської ОВА.

У разі припинення централізованого енергозабезпечення через можливі ворожі обстріли підприємства критичної інфраструктури Харківщини забезпечені електрогенераторами у кількості 1144 одиниці, що складає 86,3% від загальної потреби.

Джерело матеріала
loader