$3000 за ІІІ-ю групи інвалідності – у Львові на хабарі викрито лікарку
$3000 за ІІІ-ю групи інвалідності – у Львові на хабарі викрито лікарку

$3000 за ІІІ-ю групи інвалідності – у Львові на хабарі викрито лікарку

$3000 за ІІІ-ю групи інвалідності – у Львові на хабарі викрито лікарку - Фото 1

За процесуального керівництва Львівської обласної прокуратури викрито заввідділенням однієї з лікарень Львова на вимаганні та отриманні неправомірної вигоди, для себе за вплив на прийняття рішення особою, уповноваженою на виконання функцій держави (ч. 3 ст. 369-2 КК України).

За даними слідства, лікар-алерголог, будучи заввідділенням однієї з лікарень Львова, вимагала у чоловіка призовного віку неправомірну вигоду за «вирішення питання» щодо отримання ним ІІІ-ї групи інвалідності.

Вартість такої «послуги» складала 3 000 доларів США. За ці гроші лікарка мала вплинути на посадових осіб обласної МСЕК для прийняття ними необхідного «клієнту» рішення.

Жінку викрили під час отримання обумовленої суми коштів.

Під час обшуку в її робочому кабінеті виявлено та вилучено готівки на понад 2 мільйони в гривневому еквіваленті, а також чорнові записи.

Слідчі дії тривають, встановлюються інші особи, причетні до протиправної діяльності. Готується повідомлення про підозру лікарці.

Досудове розслідування здійснюють слідчі Головного управління Нацполіції у Львівській області, оперативний супровід – Управління СБУ у Львівській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Відділ інформаційної політики Львівської обласної прокуратури

Tweet
Джерело матеріала
loader