Рома завдяки голу Довбика з пенальті обіграла “Динамо”
Рома завдяки голу Довбика з пенальті обіграла “Динамо”

Рома завдяки голу Довбика з пенальті обіграла “Динамо”

Українець приніс “Даллороссі” першу перемогу в Лізі Європи, а “біло-сині” знову залишилися без очок.

 

У четвер, 24 жовтня, Рома зустрічалася на своєму полі з київським Динамо у матчі третього туру основної стадії Ліги Європи.
 
Українська команда пропустила вже не три, як від Лаціо, не два, як від Хоффенхайма, але знову не забила і зазнала третьої поспіль поразки – тепер з рахунком 0:1.
 
Рома захопила ініціативу від початку матчу, притиснувши динамівців до їхніх воріт, але до ударів справа поки не доходила, а на хвилині десятій гостям вдалося відсунути гру від свого штрафного майданчика.
 
Рома продовжувала володіти м’ячем, але перший небезпечний момент створила на 20 хвилині після стандарту. Римляни подали другий поспіль кутовий, м’яч у центрі штрафного майданчика виявився у Ндіка, але той з-під Михавка пробив точно в руки Нещерету. Наступну спробу влучити у ворота від Довбика заблокував захисник.
 
Проте свій шанс відзначитись український форвард отримав на 23-й хвилині та скористався ним сповна. Міхавко потяг за шорти Бальданці, який вбігав у штрафний майданчик, а головний арбітр призначив пенальті. До “точки” підійшов Довбик і р, пробивши у лівий нижній кут.
 
Практично відразу ж небезпечно пробивши Бальданці, але не влучив у ворота, а кияни на 26-й хвилині відповіли моментом Герреро, який після навісу у штрафний майданчик пробив вище воріт. На 34-й хвилині Тимчик, отримавши м’яч праворуч у штрафному майданчику, чудово пробив у дальній кут, але м’яч розминувся зі стійкою із зовнішнього боку.
 
Ближче до кінця тайму Герреро бив із центру штрафного майданчика після прострілу з правого флангу від Тимчика, але точно в руки Свілару. А в продовженні атаки м’яч все ж таки опинився в сітці воріт Роми, але Волошин відправив його туди, вже перебуваючи в положенні поза грою.
 
На початку другої половини зустрічі мав шанс відзначитись Довбик, але не встиг замкнути дальню стійку після подачі кутового. А вже на 53-й хвилині українського нападника було замінено, поступившись місцем на полі Шомуродову.
 
У середині тайму Шовковський спробував вплинути на перебіг гри, почавши випускати гравців основного складу, але особливо це на ситуацію на полі не вплинуло.
 
На 75-й хвилині Динамо мало нагоду покарати Рому за помилку голкіпера. Після подачі з кутового Свілар пролетів повз м’яч, проте Михайленко не влучив у ворота.
 
“Джаллороссі” на 83-й хвилині розіграли відмінну комбінацію, яку ударом із району одинадцятиметрової позначки завершував Шомуродов, але пробив поряд зі стійкою.
 
У компенсований час спробу Кабаєва організувати атаку нейтралізували захисники.
 

Статистика матчу Рома – Динамо третього туру Ліги Європи

Рома – Динамо 1:0
 
Гол: Довбик, 23 (пін.)
 
Очікувані голи (xG): 2.24 – 0.59
Володіння м’ячем: 61% – 39%
Удари: 17 – 7
Удари у ворота: 5 – 2
Кутові: 9 – 2
Фоли: 11 – 17
 
Рома: Свілар – Ермосо, Н’Діка, Анхеліньо – Челік, Ле Фе (Кристані, 53), Коне, Залевські – Балданці (Дібала, 68), Пізілі (Пеллегріні, 68), Довбик (Шомуродов, 53)
 
Динамо: Нещерет – Біловар, Попов, Міхавко – Тимчик, Михайленко (Буяльський, 81), Андріївський (Шапаренко, 63), Рубчинський (Бражко, 63), Вівчаренко – Волошин (Кабаєв, 63), Герреро, (Ванат, 68)
 
Попередження: Анхеліньо, 44 – Міхавко, 23, Рубчинський, 36, Кабаєв, 84, Шапаренко, 90+4.
 
 
 
 



Джерело матеріала
loader
loader