На Вінниччині взяли під варту підозрюваних у підпалі об’єктів критичної інфраструктури
На Вінниччині взяли під варту підозрюваних у підпалі об’єктів критичної інфраструктури

На Вінниччині взяли під варту підозрюваних у підпалі об’єктів критичної інфраструктури

На Вінниччині за рішенням суду взяли під варту на 60 діб підозрюваних, які за гроші російських спецслужб влаштовували підпали об’єктів критичної інфраструктури.

Про це повідомила пресслужба Вінницького міського суду Вінницької області, передає Укрінформ.

«У Вінницькому міському суді Вінницької області відбулись судові засідання, в яких слідчі судді розглянули клопотання сторони обвинувачення про обрання запобіжних заходів особам, які підозрюються у скоєнні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 113 КК України. Судом встановлено, що підозрювані, діючи за попередньою змовою, отримали від представника країни-агресора пропозиції вчинення підпалів об’єктів критичної інфраструктури з метою ослаблення держави та залякування населення за грошову винагороду. Після цього спільники обрали об’єкти, які мають важливе значення, підготували знаряддя та речовини для вчинення запланованого підпалу та здійснили підпал кількох об’єктів», - йдеться у повідомленні.

Одразу після вчинення підпалів, підозрювані здійснювали відеозапис палаючих об’єктів та надсилали у представнику країни-агресора.

Зазначається, що при обранні запобіжних заходів слідчі судді врахували обґрунтованість пред’явленої підозри та наявність ризиків, які дають достатні підстави вважати, що підозрювана може здійснювати дії, передбачені ст. 177 КПК України.

За результатами судових розглядів, судзадовольнив клопотання сторони обвинувачення та застосував до підозрюваних запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою строком на 60 діб.

Підозрюваним інкримінують вчинення за попередньою змовою групою осіб з метою ослаблення держави вибухів, підпалів або інших дій, спрямованих на масове знищення людей, заподіяння тілесних ушкоджень чи іншої шкоди їхньому здоров’ю, на зруйнування або пошкодження об’єктів, які мають важливе народногосподарське чи оборонне значення, а також вчинення з тією самою метою дій, спрямованих на радіоактивне забруднення, масове отруєння, поширення епідемій, епізоотій чи епіфітотій, вчинені в умовах воєнного стану або в період збройного конфлікту. За такий злочин передбачається покарання позбавленням волі на строк п’ятнадцять років або довічним позбавленням волі, з конфіскацією майна.

Наразі тривають слідчі дії.

Як повідомлялось, поліцейські Полтавської області спільно з СБУ затримали двох чоловіків, яких слідство підозрює у підпалі трьох військових автомобілів.

Теги за темою
Суд
Джерело матеріала
loader