У Норвегії хочуть заборонити дітям до 15 років користуватися соцмережами
У Норвегії хочуть заборонити дітям до 15 років користуватися соцмережами

У Норвегії хочуть заборонити дітям до 15 років користуватися соцмережами

Уряд планує запровадити додаткові гарантії, щоб діти не могли обійти вікові обмеження, зокрема внести поправки до Закону про персональні дані.

Прем'єр-міністр Норвегії Йонас Гар Стере оголосив, що влада країни планує обмежити використання соціальних мереж дітям до 15 років. Про це пише The Guardian.

Уряд має намір змінити закон, який зараз дозволяє користуватися соцмережами з 13 років. Згідно з дослідженням норвезького органу ЗМІ, більше половини дев’ятирічних, 58% 10-річних і 72% 11-річних дітей користуються соціальними мережами.

Уряд планує запровадити додаткові гарантії, щоб діти не могли обійти вікові обмеження, зокрема внести поправки до Закону про персональні дані, згідно з якими користувачі соціальних мереж повинні досягти 15 років, щоб погодитися на збір та обробку персональних даних на платформах.

Глава норвезького уряду заявив, що це буде «нелегка боротьба», але, за його словами, «діти мають бути захищені від шкідливого контенту у соціальних мережах».

Прем'єр-міністр Норвегії повідомив про це під час спілкування з групою батьків у Ставангері, які виступають за введення вікових обмежень на користування соцмережами.

Нагадаємо, у вересні прем'єр-міністр Австралії Ентоні Альбанезе анонсував законопроєкт про мінімальний вік для користування соцмережами. Така заява одразу викликала бурхливу дискусію серед австралійських виборців. Частина ініціативу підтримали, інші вважають, що це прерогатива батьків та опікунів.

Міністерством охорони здоров'я і соціальних справ Швеції також оприлюднило рекомендації, згідно з якими діти, яким не виповнилося двох років, не мають взаємодіяти з екранами, а підліткам достатньо трьох годин екранного часу на день.

Фото: Pexels

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
Долучитись
Теги за темою
Діти Соцмережі
Джерело матеріала
loader