У Силах оборони обговорюють офіційне створення кібервійськ у ЗСУ
У Силах оборони обговорюють офіційне створення кібервійськ у ЗСУ

У Силах оборони обговорюють офіційне створення кібервійськ у ЗСУ

Проєкт Концепції створення Кіберсил, як окремого роду сил Збройних Сил України обговорили представники Сил оборони України, народні депутати - представники Комітету Верховної Ради України з питань безпеки, оборони та розвідки, й експерти. Робоча зустріч відбулася під головуванням начальника Генерального штабу Збройних Сил України генерал-лейтенанта Анатолія Баргилевича. Про це повідомили у Генштабі ЗСУ.

Зазначається, що учасники засідання розглянули основні положення проєкту Концепції з урахуванням досвіду створення та функціонування Кібервійськ у провідних країн світу. У Генштабі наголошують, що створення Кіберсил як окремого роду сил дозволить значно посилити спроможності українського війська, забезпечить ефективне планування та реалізацію повного спектра завдань в кіберпросторі, що, на рівні із суходолом, морем, повітрям та космосом, визнаний окремим операційним доменом.

- Окрім того, проаналізували досвід застосування Збройних Сил України та інших складових Сил оборони України у кіберпросторі в ході відсічі повномасштабної збройної агресії Російської Федерації проти України, визначили основні завдання та функції Кіберсил відповідно до розподілу повноважень між складовими сектору безпеки і оборони щодо дій у кіберпросторі, - йдеться у повідомленні.

  • 10 жовтня Міноборони повідомило, що Верховна Рада дозволила іноземцям обіймати офіцерські посади в ЗСУ та Національній гвардії. 
  • 21 жовтня стало відомо, що Міністерство оборони України кодифікувало та допустило до постачання багі «Варан». Транспортний засіб підвищеної прохідності призначений для виконання широкого спектра завдань - переміщення особового складу, евакуації поранених, підвезення боєприпасів тощо.
  • У листопаді 2022 року заступник Міністра оборони України з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Олег Гайдук говорив, що в Україні вже фактично є кібервійська. Ще тоді спільно з Генштабом розробили проєкти декількох законодавчих актів і наразі вони перебували на розгляді в РНБО та Офісі Президента.
Теги за темою
Збройні сили України Міноборони
Джерело матеріала
loader
loader