У всіх аеропортах оголошено помаранчевий рівень тривоги: Туреччина звернулася до туристів
У всіх аеропортах оголошено помаранчевий рівень тривоги: Туреччина звернулася до туристів

У всіх аеропортах оголошено помаранчевий рівень тривоги: Туреччина звернулася до туристів

Після терористичної атаки заходи безпеки по всій Туреччині були посилені. Транспортні засоби, які в'їжджають і виїжджають з аеропорту, ретельно обшукуються, й перевіряються особи пасажирів, повідомляють турецькі ЗМІ, зокрема Asi.

Терористичний акт на TAI в Анкарі

23 жовтня в кампусі Turkish Aerospace Industries (TAI) в районі Кахраманказан стався терористичний акт.

Довідка. Turkish Aerospace Industries – аерокосмічна компанія Туреччини, яка виробляє, зокрема, винищувачі, легкі транспортно-патрульні літаки, тренажери, бойові пошуково-рятувальні та службові вертольоти. Основна діяльність TAI також включає програми модернізації, модифікації та системної інтеграції, а також післяпродажну підтримку як військових, так і комерційних літаків.

Зазначимо, міністр внутрішніх справ Туреччини Алі Єрлікая вважає, що теракт було здійснено Робітничою партією Курдистану (РПК), але наразі ця інформація перевіряється.

В аеропортах Туреччини помаранчевий рівень тривоги

Після нападу заходи безпеки по всій Туреччині були посилені, зокрема в аеропортах. Було запроваджено помаранчевий рівень тривоги.

До уваги наших пасажирів, рекомендується приходити в термінал принаймні за три години до вильоту, щоб уникнути втрати часу, які можуть виникнути через додаткові заходи, вжиті в аеропортах,
– йдеться у заяві аеропорту Сабіхи Гекчен.

В ЗС Туреччини використовується три основних рівні тривоги:

  • "білий" (низька ймовірність нападу),
  • "жовтий" (є ймовірність нападу),
  • "червоний" (висока ймовірність зіткнення або війни).

Але для Військово-повітряних сил вводиться ще й "помаранчевий" рівень, який формально означає, що "зіткнення може відбутися в будь-який момент, і що силам треба бути готовими до оборони і нападу".

Теги за темою
Туризм
Джерело матеріала
loader