В окупованому Криму з 2022 року провели понад тисячу акцій спротиву - Ташева
В окупованому Криму з 2022 року провели понад тисячу акцій спротиву - Ташева

В окупованому Криму з 2022 року провели понад тисячу акцій спротиву - Ташева

У тимчасово окупованому Криму з 2022 року провели понад тисячу акцій спротиву.

Як передає Укрінформ, на цьому наголосила постійна представниця Президента України в АРК Таміла Ташева під час виступу на Третьому парламентському саміті Кримської платформи, повідомляє у Фейсбуці Представництво глави держави.

“Більше тисячі акцій спротиву та солідарності з материковою Україною по всьому Криму з 2022 року – це та реальність, яку багато хто не хоче помічати, чіпляючись за російські міфи про проросійський Крим. Але Крим, так само як і інші тимчасово окуповані Росією території, прагне бути звільненим”, - сказала вона.

Ташевапідкреслила, що війна Росії проти України йде не лише за українську державність, але й за майбутнє мирне і стабільне життя у всій Європі. Вона зазначила, що Формула миру та План перемоги, представлені Президентом України Володимиром Зеленським, є чітким кроком дій для відновлення справедливості та миру.

“Для досягнення справжнього миру недостатньо лише політичних та дипломатичних зусиль. Ми повинні боротися за серця і уми людей, ми повинні поширювати правду про Крим та кримських татар у світі”, — наголосила постійна представниця.

Ташева висловила подяку уряду та народу Латвії за незмінну підтримку України і підкреслила важливість зустрічей в рамках Кримської платформи та її парламентського виміру для консолідації міжнародної спільноти навколо питання деокупації Криму.

Вона також висловила вдячність Латвії, Литві, Канаді, Польщі та Естонії за визнання депортації кримськотатарського народу у травні 1944 року геноцидом.

Як повідомляв Укрінформ, у Ризі відкрився парламентський саміт Кримської платформи за участю близько 50 країн.

Фото: Таміла Ташева, Фейсбук

Теги за темою
Крим
Джерело матеріала
loader