Ваша пенсія під загрозою: який стаж можуть не зарахувати
Ваша пенсія під загрозою: який стаж можуть не зарахувати

Ваша пенсія під загрозою: який стаж можуть не зарахувати

Деякі українці можуть зіткнутися з тим, що їхній трудовий стаж не зарахують при нарахуванні пенсії, навіть після багатьох років роботи. Це питання хвилює багатьох майбутніх пенсіонерів, які турбуються, чи отримає вони пенсійні виплати.

Одне з найактуальніших питань — це зарахування трудового стажу, отриманого під час роботи в росії, особливо за часів Радянського Союзу.

Паспорт СРСР. Фото: скрін youtube

Сьогодні робота на території рф не зараховується до пенсійного стажу в Україні. Це стосується навіть тих років, які припадають на радянський період. Після виходу України з пенсійної угоди з росією, підтвердити цей стаж і зарахувати його до українського пенсійного обліку практично неможливо.

Пенсіонерка. Фото: скрін youtube

Особливо це стосується тих українців, які працювали в росії після 19 лютого 2014 року, коли почалася агресія рф проти України. За чинним законом, страховий стаж, набутий у цей період, не буде враховано. Це може вплинути на розмір майбутніх пенсійних виплат або взагалі на можливість їх отримання.

Пенсіонери. Фото: скрін youtube

Відповідно до українського законодавства, окремі періоди роботи, проведені на території росії або на окупованих територіях, також не враховуватимуться при нарахуванні пенсії.

Це стосується таких випадків:

  • служба у російських військових або силових структурах;
  • робота в незаконних збройних формуваннях або воєнізованих організаціях;
  • робота у судових чи правоохоронних органах рф;
  • добровільне обіймання посад в органах влади на тимчасово окупованих територіях.

Ці категорії осіб не зможуть зарахувати ці роки до загального трудового стажу. Для пенсіонерів це означає, що їхній стаж, набутий за таких обставин, не впливатиме на розмір або навіть можливість отримання пенсії.

Раніше ми повідомляли, банк для виплат пенсій змінюється.

Пенсії не встигають за інфляцією- детальніше на Знай.ua.

Теги за темою
пенсії
Джерело матеріала
loader
loader