Від ядра Linux відсторонили росіян — Лінус Торвальдс жорстко відповів на критику
Від ядра Linux відсторонили росіян — Лінус Торвальдс жорстко відповів на критику

Від ядра Linux відсторонили росіян — Лінус Торвальдс жорстко відповів на критику

Від ядра Linux відсторонили росіян — Лінус Торвальдс жорстко відповів на критику - Фото 1

Творець Linux Лінус Торвальдс підтвердив усунення дванадцяти російських розробників із команди підтримки ядра. Він жорстко відповів на критику цього рішення.

Початково Грег Кроа-Хартман, провідний розробник ядра, оголосив про відсторонення через розсилку проєкту, посилаючись на вимоги відповідності. Попередні роботи названих розробників залишаються в ядрі.

Лінус Торвальдс різко відкинув критичні голоси, зокрема ті, які, за його словами, походять від «російських тролів». Він наголосив на своєму неприйнятті російської агресії через своє фінське походження та підкреслив, що рішення є остаточним. Можливе повернення постраждалих розробників можливе лише за умови пред’явлення певних документів.

«Добре, безліч російських тролів.

Цілком зрозуміло, чому було внесено зміни, вони не повертаються, і використання кількох випадкових анонімних облікових записів, щоб спробувати вплинути на це російськими фабриками тролів, нічого не змінить.

До відома невинних спостерігачів, які не є обліковими записами ферми тролів — «різноманітні вимоги щодо відповідності» — це не лише вимоги США. Якщо ви ще не чули про санкції щодо росії, спробуйте одного дня прочитати новини. І під новинами я не маю на увазі спам, який спонсорує росія.

Щодо повернення — будь ласка, використовуйте ту кашу, яку ви називаєте мізками. Я фін. Ви думали, що я буду підтримувати російську агресію? Очевидно, справа не лише у відсутності справжніх новин, а й у незнанні історії».

Відсторонення в першу чергу стосується розробників, які відповідали за підтримку драйверів обладнання, Acer та Cirrus Logic. Сама Linux Foundation поки офіційно не прокоментувала це рішення. Поки невідомо, як вона відноситиметься до інших наявних або можливих російських розробників.

Джерела: Hardwareluxx, Phoronix

Від ядра Linux відсторонили росіян — Лінус Торвальдс жорстко відповів на критику - Фото 2
Джерело матеріала
loader