Американці готуються до громадянської війни після виборів? Дані опитування
Американці готуються до громадянської війни після виборів? Дані опитування

Американці готуються до громадянської війни після виборів? Дані опитування

Чверть американців упевнені, що після президентських виборів у США розпочнеться громадянська війна. Про це пише Time із посиланням на результати опитування компанії YouGov.

Побоювання, що спалах насильства дуже або певною мірою ймовірний, поділяють 27% дорослих американців, зокрема 30% жінок і 24% чоловіків.

Так, 12% опитаних заявили, що особисто знають людину, яка могла б взяти в руки зброю, якби вважала, що Дональд Трамп обманом втратив перемогу на виборах. Зокрема 5% сказали, що знають когось, хто міг би зробити те саме, якби вважав, що Камалу Гарріс ошукав опонент на виборах.

«Якщо порівняти з контрольним списком чинників, які можуть призвести до спалаху громадянського протистояння, то «Сполучені Штати… вступили на дуже небезпечну територію», – вважає історик американської громадянської війни 1861-1865 Барбара Уолтер.

За її словами, «ми ближче до громадянської війни, ніж будь-кому з нас хотілося б вірити» через політичний екстремізм, культурний трайбалізм, захоплення теоріями змови, поширення зброї та воєнізованих формувань та підрив віри в уряд і демократію.

До слова, республіканці у Конгресі вже розробляють програму для Дональда Трампа у випадку його перемоги на виборах президента. План дій розрахований на перші 100 днів президентства.Джерела видання зазначають, що республіканці в Сенаті та Палаті представників очікують, що зможуть контролювати Білий дім і Конгрес після виборів, тому «накривають стіл».

 

Джерело матеріала
loader