Космічні сили США у 2025 році отримають систему глушіння сигналу супутників РФ і Китаю - Bloomberg
Космічні сили США у 2025 році отримають систему глушіння сигналу супутників РФ і Китаю - Bloomberg

Космічні сили США у 2025 році отримають систему глушіння сигналу супутників РФ і Китаю - Bloomberg

Наступного року Космічні сили США отримують нову наземну систему глушіння сигналу супутників Росії та Китаю.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Bloomberg.

Зазначається, що система від компанії L3Harris Technologies Inc., відома як Meadowlands, є більш легкою, рухомою версією «Counter Communications System», яка була оголошена такою, що працює, у 2020 році.

Нова модель може отримати оновлене програмне забезпечення та здатна глушити більше частот.

Спочатку її доставка Космічним силам США була запланована в жовтні 2022 року, але від цієї дати відмовилися через нерозголошені технічні проблеми.

У Космічних силах повідомили агентству, що, станом на вересень, система «завершила усі перевірочні тестування на системному рівні» і перебуває «на шляху до доставки наступного року».

У відомстві також додали, що у період з січня по березень Космічні сили оцінять, коли перші п’ять із запланованих 32 одиниць озброєння можуть бути оголошені такими, що запрацювали.

Їх передадуть підрозділу радіоелектронної боротьби Космічних сил - Space Delta 3.

Зазначається, що такі системи, як Meadowlands, призначені для здійснення тимчасової перешкоди під час конфлікту, щоб протистояти зростаючій кількості китайських і російських космічних систем.

Китай зараз використовує понад 300 супутників дистанційного зондування з різними датчиками, зокрема, «покращуючи здатність китайських військових спостерігати за авіаносцями США».

Також попри те, що Росія володіє одними з найбільш здатних у світі супутників дистанційного зондування, їхня кількість обмежена порівняно зі США та Китаєм.

Як повідомляв Укрінформ, Китай 23 жовтня успішно вивів у космос нову групу супутників дистанційного зондування Землі серії «Яогань» (Yaogan).

Фото: L3Harris

Джерело матеріала
loader