Лише 5 нових токенів на Binance цього року виявились прибутковими
Лише 5 нових токенів на Binance цього року виявились прибутковими

Лише 5 нових токенів на Binance цього року виявились прибутковими

Лише 5 з 37 токенів, запущених на Binance цього року, показали позитивну прибутковість. При чому, 4 з успішних — мемні. Основні чинники, що вплинули на результати, включають загальну ринкову ситуацію, якість проєктів, вартість комісії, а також хайп навколо нових наративів. Про це написав аналітик Andrew Moh.

Відключайте рекламу - підтримуйте ITC! Лише 5 нових токенів на Binance цього року виявились прибутковими - Фото 1

Загальна волатильність ринку та негативні настрої призвели до того, що 32 токени із 37 опинились у «червоній зоні». Винятком став NEIRO, котрий показав зростання на 294% з моменту лістингу у вересні. У «зеленій» зоні опинились також JUP, WIF, DOGS,  і TURBO.

Але загалом, більша частина токенів, запущених на Binance у 2024 році, втратили від 30% до 80% вартості, причому AEVO став найбільшим лузером, знецінившись на понад 88% з моменту дебюту у березні.

«Якби ви інвестували в кожен проєкт, зареєстрований на Binance у 2024 році, ваш поточний відсоток прибутку становив би лише 13,5%», — зазначив експерт.

Лише 5 нових токенів на Binance цього року виявились прибутковими - Фото 2

Проєкти, що хочуть заліститись на Binance, зазвичай проходять ретельну перевірку з боку Binance Labs, який є відомим венчурним фондом. Binance відбирає лише ті проєкти, що мають інноваційні продукти та потужні спільноти. Проте навіть такі проєкти не застраховані від проблем, що можуть призвести до позначки  «Monitoring Tag» через надмірну волатильність, низьку ліквідність або інші ризики для користувачів. Якщо така ситуація триватиме, проєкт може бути знятий з біржі, що стає серйозним ударом як для команди, так і для інвесторів.

Процес лістингу на Binance може бути дуже витратним для криптопроєктів, що негативно впливає на інвесторів. Лістинг на цій біржі може коштувати до 16% загального обсягу токенів проєкту. Також вимагається придбати та застейкати $5 млн у BNB. Навіть при розміщенні на інших біржах, проєкти часто несуть витрати близько $2 млн за лістинг, що значно впливає на довгострокову стабільність. Це змушує проєкти та венчурні фонди зосереджуватися на отриманні швидких прибутків, що створює додатковий тиск на ринкові показники токенів.

Крім того, на криптосферу почали впливати нові тренди, такі як ШІ, DePINЛише 5 нових токенів на Binance цього року виявились прибутковими - Фото 3Лише 5 нових токенів на Binance цього року виявились прибутковими - Фото 4DePIN — це децентралізовані мережі фізичної інфраструктури, що дозволяють створювати та підтримувати реальні фізичні об’єкти за допомогою блокчейну та інфраструктури Web3. та RWAЛише 5 нових токенів на Binance цього року виявились прибутковими - Фото 5Лише 5 нових токенів на Binance цього року виявились прибутковими - Фото 6RWA — це концепція, яка передбачає токенізацію реальних активів та інтеграцію їх у блокчейн. Під RWA розуміють будь-які фізичні активи (нерухомість, товари, фінансові цінні папери), які перетворюються на цифрові токени.. Проте більшість із цих напрямків наразі не виправдали високих очікувань. Оскільки 4 з 5 монет з позитивною динамікою на Binance цього року виявились мем-токенами, це може свідчити про те, що меми, попри свою простоту, здатні залучити масову аудиторію та принести короткострокові прибутки.

Нагадаємо, аналітики Keyrock провели дослідження 62 аірдропів у 6 блокчейн-мережах протягом 2024 року. Виявилось, що ціна більшості монет падала протягом перших 15 днів, а усього 88% токенів зазнали значного падіння протягом кількох місяців.

Джерело матеріала
loader