Пережили блокаду Маріуполя і російський полон: історія кохання Мар'яни та "азовця" Владислава
Пережили блокаду Маріуполя і російський полон: історія кохання Мар'яни та "азовця" Владислава

Пережили блокаду Маріуполя і російський полон: історія кохання Мар'яни та "азовця" Владислава

Закохані мали багато планів, проте зараз більше нічого не планують.

Мар'яна Чечелюк готова була чекати коханого з полону десятиліттями, але довелось лише кілька місяців. Саму її - поліцейську слідчу з Маріуполя, яка пройшла бункери Азовсталі та дворічний полон, звільнили навесні цього року. Нині ж з полону повернувся її наречений - "азовець" Владислав Андріанов.

Про це йдеться у сюжеті кореспондентки ТСН Мар'яни Бухан.

Історія Мар'яни Чечелюк: як вона потрапила до полону

Мар'яні Чечелюк 24 роки. Вона сама визнає: від того, що довелося пережити - це початок повномасштабної війни в Маріуполі, бункери "Азовсталі" під постійними авіанальотами росіян, та полон, лікуватись та оговтуватись доведеться не один рік.

Мар'яна 2022 року працювала слідчою в Маріуполі. Її коханий - боєць "Азову". На завод "Азовсталь" вона потрапила разом з молодшою сестрою, як цивільна. Коли тамтешні захисники виходили в так званий "почесний полон", її мали просто відпустити, але цього не сталося.

"Нам казали, що це буде евакуація з заводу "Азовсталь" у Запоріжжя, в Україну. І весь цей час я думала тільки про це, і навіть коли ми під’їжджали до фільтраційних таборів, я дуже переймалась з цього приводу, але я прокручувала в голові, що "ти їдеш в Україну, ти їдеш в Україну, ти їдеш в Україну", - каже Мар'яна Чечелюк, звільнена з полону.

До України було ще два роки. За цей час Мар'яна побувала в семи російських буцегарнях.

"У мене весь цей час була просто пустота і все. Я загубила себе, я загубила весь цей світ і все. Останні часи у полоні я почала собі казати, що все, ти тут проведеш своє життя, тому починай реально вже підлаштовуватись, я вже відчувала себе, як там казали, "істінной зечкой", яка ходить у халатах, у робі, у косинках, мені було страшно, бо я розуміла, що це і є моє життя", - каже Мар'яна Чечелюк, звільнена з полону. 

Звільнити Мар'яну з полону вдалось наприкінці травня. Той день вона майже не пам'ятає. Каже, ступивши на рідну землю, ще довго не вірила, що все це відбувається саме з нею. Тоді їй хтось почіпив на руку синьо-жовту стрічку - це чи не єдине що закарбувалося у пам'яті про той день обмін. З того часу вона її не знімає.

Історія кохання Мар'яни Чечелюк та Владислава Андріанова

Нині Мар'яна Чечелюк все ще проходить реабілітацію - фізичну і психологічну. І веде сторінку в "Інстаграм". Там багато світлин її коханого 28-річного азовця Владислава Андріанова, спогади про нього і їхні спільні світлини та відео. 

Вони познайомились в 2020-му у Маріуполі. Влад побачив Мар'яну в спортзалі і закохався. Маряна ж каже, він її підкорив ввічливістю і не тільки.

Повернувшись Мар'яна була впевнена, що Влада вже давно обміняли, як і було обіцяно за домовленостями "почесного полону". Але з'ясувалось, хлопця в росії за захист Батьківщини засудили на 25 років тюрми.

Навіть з російського полону Влад намагався піклуватись про кохану. Двічі через побратимів і друзів передавав букети квітів і зворушливі листи. Бутони вона береже в книжці. А листи перечитує і усміхається.

Владислава Андріанова обміняли тиждень тому

Мар'яна вже була налаштована - можливо чекати доведеться роками, але сталося це за п'ять місяців. Владислава Андріанова обміняли тиждень тому.

Дізнавшись цю новину Мар'яна одразу поїхала в лікарню до Влада. І вперше за два з половиною роки обійняла його.

До війни в них були грандіозні плани, зокрема: купити квартиру, народити дітей. Нині ж поки нічого не планують. Мар'яна каже, живе одним днем. Єдине, про що думають - офіційно одружитись, але це лише після реабілітації обох.

▶ На YouTube-каналі ТСН можна переглянути за цим посиланням відео: ТСН НОВИНИ за 25 жовтня 2024 | Новини України СЬОГОДНІ НАЖИВО

  • "Там мільйони": українські розвідники спростували важливу обставину війни
  • Бюджет-2025: судді і прокурори отримають премії і вищу зарплату, а медикам і вчителям – "дуже дякую"
  • Закрутять гайки: Польща пропонує Німеччині позбавити українців виплат
Джерело матеріала
loader