Простий рецепт тертого пирога з яблуками: ідеальний десерт до чаю чи кави
Простий рецепт тертого пирога з яблуками: ідеальний десерт до чаю чи кави

Простий рецепт тертого пирога з яблуками: ідеальний десерт до чаю чи кави

Рецептом тертого пирога з яблуками, який багатьом українцям знайомий із дитинства, поділилася кулінарна блогерка Юлія Сенич у себе в Instagram.

Для тіста нам знадобляться такі інгредієнти:

  • вершкове масло (холодне) - 150 г
  • яйце - 1 шт.
  • борошно - 250 г
  • сіль - дрібка
  • розпушувач - 1 ч.л.
  • цукор - 50 г (або за смаком)

Для начинки:

  • яблука - 3-4 шт.
  • кориця та цукор - за смаком
  • трішки лимонного соку

Змішуємо сухі інгредієнти: борошно, цукор, розпушувач і сіль. Додаємо холодне вершкове масло та руками перетираємо суміш до стану крихти. Додаємо яйце та замішуємо тісто. Якщо раптом тісто погано зліплюється, можна додати 1 ст.л. крижаної води.

Відділяємо третину тіста, загортаємо в плівку та відправдяємо на пів години в морозилку, а решту тіста також загортаємо в плівку та відправляємо в холодильник.

Яблука натираємо на крупній тертці, чистити їх від шкірки не обовʼязково. Додаємо до яблук трохи лимонного соку, корицю та за бажанням цукор. Якщо яблука й так солодкі, цукор можна не додавати.

Тісто з холодильника викладаємо на пергамент і розкачуємо, перекладаємо в форму для запікання та підрівнюємо краї. На тісто викладаємо яблучну начинку, зверху натираємо на крупній тертці охолоджене тісто з морозилки.

Тертий пиріг із яблуками випікаємо в розігрітій до 180 градусів духовці приблизно 30-35 хвилин.

Останні новини України:

Весь секрет у соусі: кулінар показав, як смачно приготувати картоплю.

Улюблений осінній десерт: рецепт легкого яблучного пирога з корицею.

Три топові маринади для курки: "Мастер Шеф" Хіменес-Браво поділився рецептами.

Теги за темою
Україна
Джерело матеріала
loader