Республіканці готують план дій після перемоги Трампа
Республіканці готують план дій після перемоги Трампа

Республіканці готують план дій після перемоги Трампа

Республіканці у Конгресі вже розробляють програму для Дональда Трампа на випадок його перемоги на виборах президента. Цей план дій, розрахований на перші 100 днів президентства, викликаний очікуванням, що республіканці зможуть контролювати Білий дім і Конгрес після виборів, повідомляє The Hill.

Джерела видання вказують, що лідери республіканців в Сенаті та Палаті представників формують програму, яка передбачає швидкий перехід до узгодження бюджету, в якому ключовою обіцянкою стане скорочення податків на трильйони доларів.

Республіканська партія також розглядає можливість фінансування нової великої ініціативи з безпеки кордонів, яка включатиме завершення будівництва стіни Трампа. Водночас можливе припинення фінансування тих частин уряду, які, за словами союзників Трампа, стали “озброєними” під час президентства Байдена.

Головним пріоритетом республіканців стане продовження дії закону про скорочення податків, що є знаковим законодавчим досягненням Трампа, до завершення його терміну дії наприкінці 2025 року. Наскільки ці плани вийдуть за межі цього, стане предметом інтенсивних дебатів серед законодавців-республіканців у найближчі місяці, якщо Трамп переможе віце-президента Гарріса, а республіканці повернуть контроль над Сенатом і збережуть більшість у Палаті представників.

Нещодавно помічники ключових республіканців, зокрема лідера республіканців у Сенаті Мітча Макконела, лідера республіканців у Палаті представників Стіва Скаліза та спікера Майка Джонсона, провели зустріч для обговорення стратегії.

Спікер Джонсон, який має намір балотуватися на переобрання на посаду спікера, підтримує регулярний контакт з Трампом напередодні виборів. Скаліз, інший союзник Трампа, також спілкувався з кандидатом у президенти про пріоритети на 2025 рік.

У червні Джонсон заявив республіканцям у Сенаті, що хоче реалізувати якомога амбітніший пакет протягом першого року перебування Трампа на посаді. Спікер запропонував сенаторам від Республіканської партії включити скорочення податків, витрат і регуляторні реформи в законодавство, яке республіканці внесуть у рамках процесу узгодження бюджету в Сенаті, щоб обійти демократів.

Теги за темою
Дональд Трамп вибори в США
Джерело матеріала
Згадувані персони
loader
loader