Що робити, якщо опалення дали, а батареї холодні: фахівці дали важливу пораду
Що робити, якщо опалення дали, а батареї холодні: фахівці дали важливу пораду

Що робити, якщо опалення дали, а батареї холодні: фахівці дали важливу пораду

Що робити, якщо батареї ледь теплі у квартирі, а опалення вже ввімкнули - фахівці дали поради.

Ви дізнаєтесь:

Що робити, якщо батареї не гріють та як уникнути такої проблеми - фахівці розповіли поширені труднощі у сфері опалення. Спеціалісти повідомили, що однією із причин поганого опалення батарей може бути низький тиск теплоносія в системі опалення.

Відомо, що нормальний тиск у системі опалення повинен бути 1,5-2 бари. Однак, якщо тиск буде триматись нижче 1 бару, тоді радіатори можуть залишатися холодними, особливо на верхніх поверхах.

Як зрозуміти, "завоздушені" батареї чи ні

Якщо ви думаєте, що у вас можуть бути "завоздушені", то це необхідно обов'язково перевірити. Така ситуація може статись, якщо через батарею проходить замало води або дуже погана циркуляція відбувається через радіатор. Тоді він може бути холоднішим, ніж решта опалювальних приладів. Також важливою ознакою може бути "булькання" всередині батарей.

Що робити, якщо опалення дали, а батареї холодні: фахівці дали важливу пораду
Як підготуватись до опалювального сезону / Інфографіка: Главред

Фахівці пояснили, що зараз сучасні батареї обладнані спеціальним повітровідвідником, щоб випускав зайве повітря із них. Вони також порадили, що для того, щоб випустити зайве повітря варто застосувати викрутку або спеціальний ключ, якщо такий є. Необхідно його повернути вліво і протягом декількох секунд, почекати появу невеликого струменя води, дати повітрю вийти із радіатора.

Також варто підставити посудину для води, щоб зібрати витікаючу воду.

Також Старі термостатичні клапани, встановлені на радіаторах, можуть заклинити і, отже, нагрівання опалювального приладу більше не функціонуватиме належним чином. Залежно від того, в якому положенні заклинить шток термостатичного клапана – радіатор буде занадто гарячим або холодним.

Куди звертатись, якщо батареї ледь теплі

Отже, якщо у вашому помешканні прохолодно, а батареї на дотик ледь теплі, не чекайте дива – починайте діяти просто зараз згідно з нашою невеличкою настановою. Ваше надзавдання: щоб в квартирі стало тепло і щоб вам справедливо перерахували вартість послуг за опалювання.

Зателефонуйте до ЖЕКу, який обслуговує ваш будинок, і повідомте диспетчера про низьку температуру повітря в квартирі. Дзвінок можна здійснити у будь-який час – диспетчерська служба працює цілодобово, втім ремонтна бригада зможе нанести візит тільки у робочий час.

Більше цікавих новин:

Джерело матеріала
loader
loader