У керівників податкової виявили фіктивні інвалідності: 16 із 17 осіб звільняються, — нардеп
У керівників податкової виявили фіктивні інвалідності: 16 із 17 осіб звільняються, — нардеп

У керівників податкової виявили фіктивні інвалідності: 16 із 17 осіб звільняються, — нардеп

Очільник парламентського комітету з питань фінансів Данило Гетманцев заявив, що лише один із 17 регіональних посадовців отримав інвалідність внаслідок поранення на фронті.

Державна податкова служба провела перевірку серед своїх посадовців, які оформили інвалідність після початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну. Її результатом стало звільнення 16 з 17 осіб. Про це повідомив народний депутат від "Слуги народу" і голова комітету Верховної Ради з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев у п'ятницю, 25 жовтня.

За його інформацією, впродовж двох днів податкова проаналізувала матеріали щодо керівництва, включно з регіональними підрозділами, аби перевірити правомірність оформлення інвалідності. Було виявлено, що лише один з 17 посадовців, які оформили її, отримав інвалідність внаслідок поранення на фронті.

Гетманцев заявив, що 15 з них "прийняли вольове та чесне рішення залишити службу". Однак один посадовець із Чернігова вирішив цього не робити в надії на зв'язки з "кимось у владі".

Фото: Скриншот

Депутат додав, що якщо посадовець, про якого він написав, не звільниться, то він звернеться до правоохоронців та оприлюднить його ім'я. Проте згодом Гетманцев повідомив, що "питання закрите" і всі 16 посадовців залишили службу.

Фото: Скриншот

Нагадаємо, 22 жовтня генеральний прокурор Андрій Костін подав у відставку на тлі ситуації з фальшивими інвалідностями посадових осіб державних органів.

22 жовтня голова СБУ Василь Малюк повідомив, що 64 посадовці МСЕК отримали підозру за результатами перевірок. Загалом скасовано понад 4 тисячі висновків про інвалідність.

До 31 грудня в Україні мають ліквідувати МСЕК. Президент Володимир Зеленський відповідний указ № 732/2024.

Теги за темою
Україна звільнення
Джерело матеріала
loader