Україна стоїть на порозі відключень світла: часу на підготовку майже не лишилося
Україна стоїть на порозі відключень світла: часу на підготовку майже не лишилося

Україна стоїть на порозі відключень світла: часу на підготовку майже не лишилося

Україна на порозі можливих відключень світла, і все це пов'язано з опалювальним сезоном, що наближається. Як розповів Юрій Корольчук, експерт Інституту енергетичних стратегій, у найближчі два тижні очікується велике зростання споживання електроенергії. І причиною цього стане те, що люди почнуть активно включати обігрівачі, щоб зігрітися холодними днями.

Корольчук в ефірі "Новини Live" заявив, що вже зараз можна говорити про те, наскільки близькі ми до ситуації з відключеннями. З початком холодів та зі збільшенням попиту на електроенергію, особливо в будинках, де люди вирішують використовувати електричні обігрівачі, навантаження на енергосистему зросте.

Тарифи на електроенергію / фото: Pixabay

Це означає, що в деяких регіонах можуть бути запроваджені обмеження на використання електрики.

Опалювальний сезон цього року починається пізніше, ніж зазвичай. Влада в Києві пояснює це бажанням заощадити газ. Однак такий підхід може призвести до того, що все навантаження ляже на електричні мережі, що створить загрозу для стабільності енергопостачання.

Корольчук сказав, що відключення не будуть такими тривалими, як минулого, але якщо морози вдарять, особливо вночі до -10 градусів або вдень до -5, то ситуація може погіршитися.

Відключення електроенергії, скріншот: YouTube

Важливо розуміти, що у різних регіонах України відключення можуть відбуватися по-різному. Якщо в одному місці світло можуть відключати на короткий період, то в іншому наслідки можуть бути відчутнішими.

Отже, всім варто готуватися до можливих перебоїв з електрикою і продумати, як ефективно використовувати свої обігрівачі, щоб не зіткнутися з холодом у невідповідний момент.

Крім того, Знай.ua повідомляв, ЄС погрожує припинити постачання електроенергії в Україну: поставили жорсткі вимоги

Джерело матеріала
loader