Уряд схвалив план щодо протидії корупції у МСЕК – Шмигаль
Уряд схвалив план щодо протидії корупції у МСЕК – Шмигаль

Уряд схвалив план щодо протидії корупції у МСЕК – Шмигаль

Уряд схвалив план щодо протидії корупції у МСЕК – Шмигаль

Прем'єр-міністр розповів, що вирішив Кабмін.

Кабінет міністрів затвердив план щодо протидії корупційним ризикам та іншим правопорушенням серед медико-соціальних експертних комісій (МСЕК). Таке рішення ухвалили під час засідання, 25 жовтня, повідомив прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

Що вирішили в уряді:

  • МСЕК у тому вигляді, як вони існують, ліквідують вже цього року;
  • буде створено групу для перегляду рішень, які ухвалювали МСЕК, а наступні три місяці триватимуть перевірки;
  • Міністерство охорони здоров’я та Мінцифри в листопаді представлять рішення щодо цифровізації проходження всіх етапів МСЕК;
  • Пенсійний фонд, Держбюро розслідувань, Нацполіція та СБУ мають провести швидкий аудит всіх пенсійних виплат по інвалідності, які отримали прокурори та інші посадовці держорганів;
  • МОЗ та Мінсоцполітики повинні невідкладно винести на розгляд уряду законопроєкти щодо комплексної реформи МСЕК.

«У цьому плані дуже чітко прописані строки та відповідальні за його виконання. Це питання має бути серед пріоритетних для всіх міністерств та особисто міністрів. За результатами виконання рішень президента та РНБО будуть відповідні висновки», – запевнив Шмигаль.

Нагадаємо, 22 жовтня РНБО після низки корупційних скандалів ухвалила рішення про ліквідацію в Україні усіх Медико-соціальних експертних комісій. Згодом президент України Володимир Зеленський видав указ, в якому сказано, що цей процес розпочнеться 31 грудня. До тих пір робочі групи повинні перевірити попередні рішення МСЕК про встановлення інвалідності, всі необґрунтовані висновки потрібно буде переглянути. Прем'єр Денис Шмигаль розповів, що замість МСЕК в Україні буде створено європейську модель, на розробку якої у МОЗ є тиждень.

Джерело матеріала
loader
loader