Бійці ЗСУ у Курській області вперше знищили рідкісний російський бронеавтомобіль "Сармат-3"
Бійці ЗСУ у Курській області вперше знищили рідкісний російський бронеавтомобіль "Сармат-3"

Бійці ЗСУ у Курській області вперше знищили рідкісний російський бронеавтомобіль "Сармат-3"

Українські Сили оборони вперше знищили рідкісний російський бронеавтомобіль ЛСТС-1944 "Сармат-3". Це сталося у населеному пункті Глушково у Курській області. Про це повідомляють аналітики Defense Express.

Фото знищеної машини спочатку виклав депутат Курської обласної думи Олексій Золотарьов, який помилково назвав її "українським бронеавтомобілем". Коли він зрозумів свою помилку, знімки вже розлетілися мережею.

Аналітики зазначають, що "Сармат-3" – це найновіша версія лінійки сімейства військових автомобілів. Він дуже рідко використовується росіянами на полі бою, його експлуатують спецпідрозділи та повітряно-десантні війська. Роботи над "Сарматом-3" орієнтовно завершилися в 2016-2017 роках, але потім Міноборони РФ відправило машину на доопрацювання, щоб удосконалити характеристики. У 2022 році нарешті було продемонстровано повноцінний бронеавтомобіль, розроблений на базі "Сармат-3".

Як зазначають у Defense Express, "Сармат-3" має вагу 3,5 тонни; двигун потужністю 153 л.с.; максимальна швидкість - 150 км/год і може перевозити 8 осіб або 1500 кг вантажу. У новій легкоброньованій версії СТС "Сармат-3" може нести вантаж до 900 кг або 4 бійці, забезпечує швидкість до 120 км/год, дальність ходу - 500 км. Бронеавтомобіль може бути озброєний кулеметами 7,62 мм або 12,7 мм, гранатометами АГС-17 або протитанковим ракетним комплексом "Корнет".

  • 25 жовтня головнокомандувач Збройних сил України Олександр Сирський спростував інформацію, озвучену президентом Росії Володимиром Путіним на саміті БРІКС, про нібито оточення українських військ у Курській області.
  • 20 жовтня Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський з'їздив на Курський напрямок фронту, де поспілкувався з бійцями, які воювали на цьому напрямку. За підсумками поїздки було ухвалено низку рішень, щоб РФ не змогла перехопити ініціативу.
Джерело матеріала
loader
loader