Наступ рф на півдні України: експерт розповів про ризики відкриття нового фронту
Наступ рф на півдні України: експерт розповів про ризики відкриття нового фронту

Наступ рф на півдні України: експерт розповів про ризики відкриття нового фронту

Російські окупанти продовжують накопичувати сили в Запорізькій і Херсонській областях, їм вже вдалося зосередити до 90 тисяч військових.

Про це в ефірі «24 Каналу» розповів військовий аналітик і колишній спікер Генштабу ЗСУ Владислав Селезньов. Він наголосив, що ризики наступу на південному напрямку та відкриття нового фронту абсолютно реальні. Російські війська значно посилили свої позиції на півдні Запорізької області, проте ключовою перешкодою для масштабного наступу є логістичні труднощі.

Постачання боєприпасів для такого великого угруповання російських військ обмежується ненадійним функціонуванням Керченської переправи. Крім того, Кримський міст, який залишається важливим шляхом, може не витримати навантаження від таких обсягів транспортування.

За словами експерта, після захоплення Вугледара російські війська здобули можливість використовувати залізничну мережу на півдні Донецької області для забезпечення свого угруповання в Запорізькій області. Це дає окупантам змогу стабільно постачати озброєння та інші матеріали, що теоретично дозволяє посилити свої позиції.

Владислав Селезньов нагадав про слова начальника ГУР Кирила Буданова, який заявляв на початку серпня, що в окупантів залишилося ресурсів для активних дій лише на півтора-два місяці.

«Два місяці минули на початку жовтня, а ворог продовжує наступати», – зазначив експерт

Але для нового великого наступу на Запоріжжя росіянам усе ще бракує ресурсів.

Останні новини:

Джерело матеріала
loader