У Львові затримано посадовця районного ТЦК
У Львові затримано посадовця районного ТЦК

У Львові затримано посадовця районного ТЦК

У Львові затримали посадовця ТЦК за підозрою у наданні неправомірної вигоди уповноваженій на проведення перевірки особі. Про це інформує Спецпрокуратура Західного регіону.

«За даними слідства, підозрюваний за 2 тисячі доларів США намагався «підкупити» уповноважену на проведення перевірки особу, щоб та не притягувала до відповідальності його підлеглого – старшого солдата, який перебував на робочому місці у стані сп’яніння. Під час надання всієї суми хабаря військового затримано у порядку ст. 208 КПК України. Наразі йому обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою із правом внесення застави. Перевіряється причетність до злочину інших осіб», – сказано у повідомленні.

44-річному посадовцю районного ТЦК повідомлено про підозру за фактом надання неправомірної вигоди, за вчинення службовою особою в інтересах третьої особи будь-якої дії з використанням наданої їй влади чи службового становища, за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 369 КК України).

Досудове розслідування здійснюють слідчі Головного управління Нацполіції у Львівській області за оперативного супроводу Управління стратегічних розслідувань у Львівській області ДСР Нацполіції України, спільно із Військовою службою правопорядку у ЗСУ та за сприяння керівництва Львівського обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки.

Санкція статті передбачає від 4 до 8 років ув’язнення з конфіскацією майна або без такої.

Раніше у Києві за підозрою у корупційній діяльності затримано помічника начальника Подільського РТЦК та СП.

Працівники ДБР затримали трьох посадовців Голосіївського РТЦК та СП міста Києва та трьох цивільних, які організували схему незаконного ухилення від мобілізації військовозобов’язаними. Під час обшуків у них виявили понад $1,2 млн готівкою та елітний автопарк.

Працівники РТЦК, а також голова військово-лікарської комісії цього ж району створили злочинну групу, що надавала «послуги» чоловікам, які не мали бажання проходити військову службу. Один з викритих – голова ВЛК — вже мав підозру за аналогічні дії, був відсторонений від посади, але продовжив впливати на процеси.

Джерело матеріала
loader
loader