У Львові за хабар затримали співробітника ТЦК: що говорять в обласному військкоматі
У Львові за хабар затримали співробітника ТЦК: що говорять в обласному військкоматі

У Львові за хабар затримали співробітника ТЦК: що говорять в обласному військкоматі

Спочатку антикорупційники повідомили, що військовослужбовця затримали під час отримання неправомірної вигоди. Згодом з'явилась інформація, що працівника ТЦК підозрюють у наданні хабара. В обласному військкоматі від медийників вимагали спростувати інформацію, оскільки "вона не відповідає дійсності в жодному вигляді".

У Львові правоохоронці затримали одного з працівників Сихівського РТЦК та СП міста Львів під час надання неправомірної вигоди розміром 2 тисячі доларів. Незважаючи на те, що пресслужба обласного ТЦК просила представників медіа спростувати інформацію про затримання офіцера, прокуратура офіційно підтвердила проведення процесуальних дій по відношенню до військовослужбовця. Фокусбільш детально розібрався у цій ситуації.

В п'ятницю, 25 жовтня, "Антикорупційний моніторинг Львівщини" спочатку повідомив, що біля торгового центру правоохоронці затримали "на гарячому" начальника групи морально-психологічного забезпечення Сихівського РТЦК та СП м. Львова під час отримання 2 тисяч доларів хабаря. Антикорупційники навіть вказали ім'я затриманого. За їхніми даними, йдеться нібито про капітана Володимира Лисівського.

Повідомлення про затримання працівника ТЦК
Фото: Скриншот

У Львівському обласному ТЦК та СП зазначили, що ця інформація не відповідає дійсності та вимагали її спростувати.

"Заявляємо, що поширена інформація не відповідає дійсності в жодному вигляді. Це інформаційний вкид, направлений на формування негативного іміджу військовослужбовців Сихівського РТЦК та СП", — заявили там.

Відповідь ТЦК щодо затримання працівника
Фото: Скриншот
ВІдповідь ТЦК щодо затримання працівника
Фото: Скриншот

Згодом в "Антикорупційному моніторингу Львівщини" додали, що працівник ТЦК "не брав, а з власної ініціативи запропонував хабаря у розмірі 2 тис. доларів працівнику Західного-територіального управління військової служби правопорядку ЗСУ за нерозголошення інформації та непритягнення до відповідальності їхнього військовослужбовця за перебування на службі у стані сп'яніння". Його затримали після передачі коштів.

В спеціалізованій прокуратурі у сфері оборони західного регіону розповіли, що повідомлено про підозру 44-річному посадовцю РТЦК "за фактом надання неправомірної вигоди, за вчинення службовою особою в інтересах третьої особи будь-якої дії з використанням наданої їй влади чи службового становища, за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 369 КК України)". Санкція статті передбачає від 4 до 8 років ув’язнення з конфіскацією майна або без такої.

"Підозрюваний за 2 тисячі доларів США намагався "підкупити" уповноважену на проведення перевірки особу, щоб та не притягувала до відповідальності його підлеглого – старшого солдата, який перебував на робочому місці у стані сп’яніння", — розповіли в прокуратурі.

Військовому обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою із правом внесення застави. Перевіряється причетність до злочину інших осіб.

Затримання працівника ТЦК на Львівщині
Фото: Спеціалізована прокуратура у сфері оборони Західного регіону

Нагадаємо, в п'ятницю, 25 жовтня, в ЗСУ прокоментували корупцію в ТЦК під час мобілізації. Там зазначили, що за останні кілька місяців командування Сухопутних військ налагодило тісну взаємодію з правоохоронними органами щодо викриття фактів надання та отримання неправомірної вигоди в системі мобілізації.

Теги за темою
затримання Прокуратура хабар
Джерело матеріала
loader
loader