У Львові чиновник ТЦК намагався дати хабар колезі, щоб прикрити пияцтво підлеглого
У Львові чиновник ТЦК намагався дати хабар колезі, щоб прикрити пияцтво підлеглого

У Львові чиновник ТЦК намагався дати хабар колезі, щоб прикрити пияцтво підлеглого

У Львові правоохоронці затримали чиновника ТЦК за підозрою щодо надання неправомірної вигоди уповноваженому на проведення перевірки. За допомогою хабара чиновник намагався приховати пияцтво свого підлеглого. Про це пише спецпрокуратура Західного регіону.

- За даними слідства, підозрюваний за 2 тисячі доларів США намагався "підкупити" уповноважену на проведення перевірки особу, щоб вона не притягувала до відповідальності її підлеглого – старшого солдата, який перебував на робочому місці у стані сп'яніння. Під час надання усієї суми хабара військовий затриманий у порядку ст. 208 КПК України. Наразі йому обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з правом внесення застави. Перевіряється причетність до злочину інших осіб, – розповіли у прокуратурі.

44-річному чиновнику районного ТЦК вже повідомили про підозру за фактом надання неправомірної вигоди за вчинення посадовою особою на користь третьої особи будь-якої дії з використанням наданої їй влади або службового становища за попередньою змовою групою осіб. Йому загрожує від 4 до 8 років ув'язнення з конфіскацією майна або без нього.

  • 25 жовтня у Києві затримано помічника начальника Подільського РТЦК та СП. Він підозрюється, що грошову винагороду запропонував фігуранту кримінального провадження уникнути штрафів за порушення законодавства про оборону.
  • Вранці 25 жовтня стало відомо, що працівники одного із районних центрів комплектування та соцпідтримки Харкова, можливо, травмували мешканця міста під час перевірки документів.
Теги за темою
Корупція
Джерело матеріала
loader
loader