У трьох областях затримали паліїв, які виконували завдання спецслужб РФ
У трьох областях затримали паліїв, які виконували завдання спецслужб РФ

У трьох областях затримали паліїв, які виконували завдання спецслужб РФ

СБУ та Нацполіція затримали ще п’ятьох поплічників російських спецслужб, які вчиняли підпали у Київській, Вінницькій та Сумській областях.

Про це йдеться у повідомленні СБУ, передає Укрінформ.

Для організації диверсій спецслужби РФ дистанційно залучили місцевих безробітних, які у Телеграм-каналах шукали «легких» заробітків. Однак замість обіцяних грошей зловмисники можуть отримати довічне  ув’язнення з конфіскацією майна.

Зокрема, на Київщині затримано двох мешканців Фастова віком 25 та 29 років, які підпалили місцеве відділення Укрпошти та об’єкти Укрзалізниці. Для звіту перед російським куратором вони знімали свої дії на камеру телефону.

У трьох областях затримали паліїв, які виконували завдання спецслужб РФ - Фото 1

На Вінниччині по гарячих слідах затримано пару, яка спалила дві релейні шафи сигнальних установок, що регулюють рух на важливих ділянках Укрзалізниці. Фігурантами є двоє рецидивістів з міста Гнівань: 28-річна жінка, яка мала судимість за підробку документів, та її 29-річний знайомий, що раніше відбував покарання за крадіжку.

У трьох областях затримали паліїв, які виконували завдання спецслужб РФ - Фото 2

У Сумах затримано 27-річного місцевого мешканця, який підпалив дві релейні шафи залізничного сполучення та готував інші диверсіїв обласному центрі.

У трьох областях затримали паліїв, які виконували завдання спецслужб РФ - Фото 3

Усім затриманим повідомлено про підозру за ч. 2 ст. 113 Кримінального кодексу (Диверсія, вчинена в умовах воєнного стану).

Як повідомляв Укрінформ, у Києві правоохоронці затримали ще п’ятьох зловмисників, які вчиняли підпали на замовлення російських спецслужб, видаючи це за нібито роботу «антиукраїнського підпілля».

Перше фото ілюстративне

Теги за темою
поліція СБУ
Джерело матеріала
loader
loader