В Україні через бойові дії і технічні порушення знеструмлені 543 населені пункти
В Україні через бойові дії і технічні порушення знеструмлені 543 населені пункти

В Україні через бойові дії і технічні порушення знеструмлені 543 населені пункти

В Україні на ранок суботи, 26 жовтня, через бойові дії і технічні порушення залишаються частково або повністю знеструмленими 543 населені пункти.

Про це повідомило Міністерство енергетики України, передає Укрінформ.

За минулу добу через обстріли і бойові дії були знеструмлення споживачів у Дніпропетровській, Донецькій та Харківській областях.

На Харківщині знеструмлювались підстанції і побутові споживачі.

На Донеччині вимикалась повітряна лінія. Споживачі не знеструмлювались.

У Вінницькій області через технологічні порушення знеструмлювались підстанція і промисловість. Це призвело до порушень технології виробництва. Живлення відновлене, зазначили в Міненерго.

У Дніпропетровській області під час виконання робіт потрапила під обстріл ремонтна бригада. Пошкоджений автомобіль. Люди не постраждали.

Минулої доби енергетики відновили живлення для 12 704 споживачів, які були знеструмлені внаслідок бойових дій і технологічних порушень. На ранок залишаються частково або повністю знеструмленими через бойові дії і техпорушення 543 населені пункти.

Рівень води у ставку-охолоджувачі Запорізької атомної електростанції становить 14,23 м. Цього достатньо для забезпечення потреб станції, підкреслили в міністерстві.

Як зазначили в Міненерго, підготовка до осінньо-зимового періоду відбувається в умовах значних пошкоджень генеруючих потужностей і мережевої енергоінфраструктури через масовані російські атаки. Енергосистема залишається збалансованою, але щоденні ворожі обстріли енергетичної інфраструктури призводять до пошкоджень, які ускладнюють її роботу.

У Міненерго закликали споживачів користуватись електроенергію ощадливо, особливо у вечірній період, з 17:00 до 22:00.

На поточну добу прогнозується імпорт електроенергії з Польщі, Словаччини, Румунії, Угорщини і Молдови загальним обсягом 7189 МВт*год та потужністю 1246 МВт.

Як повідомляв Укрінформ, в Україні через зниження виробітку побутових сонячних електростанцій зростає споживання електроенергії.

Теги за темою
війна
Джерело матеріала
loader
loader