Ізраїль завершив військову операцію проти Ірану
Ізраїль завершив військову операцію проти Ірану

Ізраїль завершив військову операцію проти Ірану

Ізраїльські військові атакували виробництва ракет та системи іранської ППО, зазначили у ЦАХАЛ.

Армія оборони Ізраїлю (ЦАХАЛ)завершила нічні авіаудари по військових об’єктах в Ірані. Відповідну оприлюднив офіційний представник ізраїльської армії контр-адмірал Даніель Хагарі вранці у суботу, 26 жовтня.

“Тепер я можу підтвердити, що ми завершили підготовку відповіді Ізраїлю на напади Ірану. Ми завдали цілеспрямованих і точних ударів по військових об’єктах в Ірані, запобігши безпосереднім загрозам державі Ізраїль”, – заявив він.

Хагарі додав, що військові будуть зобов’язані відреагувати, якщо Іран припуститься помилки і почне новий виток ескалації.

Він також сказав, що всі ті, хто загрожує державі Ізраїль і всі, хто прагне втягнути регіон у ширшу ескалацію, заплатять високу ціну і ЦАХАЛ “сьогодні продемонстрував, що ми маємо як можливості, так і готовність діяти рішуче як у нападі, так і та в обороні”.

З словами Хагарі, точних ударів було завдано по цілях у різних районах Ірану.

“До них належали потужності з виробництва ракет, які використовував Іран під час нападів на Ізраїль за останній рік. Одночасно ми націлилися на ракетні групи “земля-повітря” Ірану та іранські повітряні засоби, які мали на меті обмежити свободу повітряних операцій Ізраїлю в Ірані. Тепер Ізраїль має більшу свободу повітряних операцій в Ірані”, – резюмував контр-адмірал.

У свою чергу видання повідомило, що в ударах на відстані близько 1600 кілометрів від Ізраїлю одночасно брали участь десятки літаків, включаючи винищувачі, заправники та розвідники. Всі вони успішно повернулися на бази.

Тим часом іранські державні ЗМІ з посиланням на командування ППО пишуть, що Іран “успішно протистояв”атаці Ізраїлю, але зазнав “обмеженої шкоди”. Було атаковано військові цілі в провінціях Тегеран, Хузестан і Ілам.

Нагадаємо, сьогодні вночі Армія оборони Ізраїлю завдала давно анонсованих ударів помсти по Ірану.  Були атаковані військові цілі.

При цьому 24 жовтня ЗМІ писали, що Ізраїль начебто відклав удари по Ірану через витік інформації з Пентагону з нібито оцінкою планів ЦАХАЛ.

Раніше прем’єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньягу заявляв, що планується завдати удару по військових цілях Ірану, а не по ядерних або нафтових об’єктах.



Теги за темою
Ізраїль військові Іран
Джерело матеріала
loader