У Фінляндії закликали ЄС більше інвестувати в оборону для стримування Росії
У Фінляндії закликали ЄС більше інвестувати в оборону для стримування Росії

У Фінляндії закликали ЄС більше інвестувати в оборону для стримування Росії

Очільниця Міністерства зовнішніх справ Фінляндії Еліна Валтонен закликала європейські країни більше інвестувати в оборону для стримування загрози з боку Росії.

Про це повідомляє DW, передає "Європейська правда".

Валтонен акцентувала, що готова очікувати від очільника Кремля Владіміра Путіна всього.

"Нам час подорослішати.

Путін – диктатор, який розуміє тільки силу", – вважає вона.

На її думку, наразі головні мішені Росії у рамках гібридної війни із Заходом є Німеччина і Франція.

Валтонен відзначила, що там Кремль робить головний акцент на поширення дезінформації для зниження рівня підтримки України серед місцевого населення.

Очільниця відомства також вважає, що у майбутньому країнам ЄС потрібно буде витрачати на оборону більше, ніж встановлено НАТО (2% від ВВП).

"Ніхто не бажає миру більше, ніж Україна.

Але якщо хтось думає, що можна зупинити війну, припинивши постачання зброї, я можу сказати тільки одне: це не призведе до закінчення війни, це призведе до кінця України", – зазначила глава фінського МЗС.

Водночас, Валтонен утрималася від коментарів щодо рішення ФРН не постачати Україні далекобійну зброю для атак углиб території Росії, однак нагадала, що міжнародне право в рамках для самозахисту не забороняє завдавати ударів по військових цілях за межами власних кордонів.

Нещодавно Валтонен закликала Німеччину відмовитись від своїх ілюзій щодо Росії, а раніше попередила про небезпеку все більшої втоми західних держав від допомоги Україні.

Джерело матеріала
loader