Як та де можуть вручати повістки українцям: адвокати дали повне пояснення
Як та де можуть вручати повістки українцям: адвокати дали повне пояснення

Як та де можуть вручати повістки українцям: адвокати дали повне пояснення

Про усі нюанси процедури вручення повісток розповіли юристи адвокатського об'єднання "Бачинський і партнери", передає 24 Канал. Зазначається, що тепер вручати повістки можуть не лише працівники ТЦК та СП.

Які існують правила вручення повісток

За словами юристів, законом не визначено місце, де повинна вручатися повістка, тому фактично її можуть видати в будь-якому місці. Наприклад, це може бути за місцем проживання військовозобов'язаного, місцем навчання, роботи, на вулицях, зупинках, блокпостах або громадських місцях.

Адвокати також розповіли, хто може вручати повістки. Такі повноваження мають:

  • представники ТЦК та СП;
  • представники структурних підрозділів районних, міських військових адміністрацій;
  • представники виконавчих органів сільських, селищних, міських, районних у містах (у разі їх утворення) рад;
  • представники підприємств, установ, організацій на їхній території та в місцях виконання працівниками своїх обов'язків.
  • представники відповідного підрозділу розвідувальних органів, Центрального управління або регіональних органів СБУ, які вручають повістки тільки тим, хто перебуває в них на військовому обліку, можуть вручати повістки на всій території України.

Варто зазначити, що тепер вручати повістки можуть як особисто, так і поштою. У першому випадку повістка вважатиметься врученою за умови, якщо:

  • резервіст або військовозобов'язаний поставить особистий підпис про отримання повістки;
  • за наявності відеозапису вручення повістки або ознайомлення з її змістом, зокрема відео доведення акта відмови від отримання повістки;
  • за наявності відеозапису відмови резервіста або військовозобов'язаного у спілкуванні з особою, уповноваженою вручати повістки.

Важливо! Якщо підпис про отримання повістки поставила дружина, батьки чи сусіди військовозобов'язаного, повістка є неналежно врученою.

Теги за темою
Новини України
Джерело матеріала
loader