Єрмак у Corriere Della Sera: Виклик від КНДР, план мирних переговорів, фактор Трампа та перспективи виборів
Єрмак у Corriere Della Sera: Виклик від КНДР, план мирних переговорів, фактор Трампа та перспективи виборів

Єрмак у Corriere Della Sera: Виклик від КНДР, план мирних переговорів, фактор Трампа та перспективи виборів

Північнокорейські військові найближчими днями будуть розгорнуті на Курському напрямку та почнуть воювати проти українських сил. Про це заявив керівник Офісу Президента України Андрій Єрмак в інтерв'ю італійському виданню Corriere Della Sera.

"За нашою інформацією, північнокорейські солдати будуть розгорнуті в ці дні на фронті Курська і почнуть воювати проти наших військ. Цей крок демонструє, що де-факто Північна Корея бере участь у цій війні", - заявив Єрмак.

За його словами, це доводить, що зараз Україна воює не лише проти російського агресора, а й проти його північнокорейських союзників та Ірану, який постачає дрони Shahed. "Необхідно, щоб наші західні союзники серйозно розглянули цю нову реальність і НАТО прийняло конкретні рішення. Ми, українці, давно говоримо, що нам потрібно більше зброї і що потрібно скасувати обмеження на удари по території Росії", - наголосив голова ОПУ.

Говорячи про можливість мирних переговорів, Єрмак розповів про подальші кроки України: "На початку листопада ми фіналізуємо нашу формулу миру, і Зеленський сказав, що тоді буде готовий вислухати інші ініціативи, такі як ініціативи Китаю, Бразилії, Південної Африки тощо, щоб інтегрувати їх у нашу". При цьому він підкреслив, що Україна не погодиться на територіальні компроміси: "Зеленський ніколи не говорив про територіальний компроміс. Для нас Крим і Донбас залишаються українськими, вони не підлягають переговорам. Ми проти замороження війни, ми хочемо її закінчити".

Щодо можливої перемоги Дональда Трампа на виборах у США, Єрмак запевнив, що Україна не боїться такого розвитку подій: "Як ми можемо боятися після майже трьох років війни? Очевидно, для нас політика США має велике значення, вони наш головний союзник. І ми добре знаємо, що американське суспільство з нами".

Він також розповів про нещодавню зустріч президента Зеленського з Трампом: "Зустріч пройшла дуже добре. Я був присутній, не надаю деталей, оскільки це була закрита зустріч, але можу сказати, що ми повернулися зі США впевнені, що жоден з кандидатів не готовий допустити перемогу Путіна в цій війні і що військова підтримка триватиме".

Говорячи про внутрішню ситуацію, керівник ОПУ зазначив, що вибори відбудуться одразу після закінчення війни: "Зеленський дуже чіткий у цьому питанні - він хоче, щоб усі солдати мали можливість проголосувати, як і біженці за кордоном. Але сьогодні ресурси повинні йти на війну".

За словами Єрмака, незважаючи на складну ситуацію, Україна продовжуватиме боротьбу: "Це наша країна, наша земля. Продовжуємо, один день втрачаємо, інший просуваємося вперед".

Теги за темою
Андрій Єрмак
Джерело матеріала
loader