Поки США вагаються, солдати КНДР вже в Росії, - The Atlantic
Поки США вагаються, солдати КНДР вже в Росії, - The Atlantic

Поки США вагаються, солдати КНДР вже в Росії, - The Atlantic

У своїй аналітичній статті для The Atlantic професор Філліпс Пейсон О'Браєн розкритикував нерішучу політику адміністрації Байдена щодо підтримки України та проаналізував підхід Путіна до ведення війни.

За словами експерта, від початку повномасштабного вторгнення у лютому 2022 року адміністрація Байдена постійно вагається щодо надання Україні передового озброєння. Хоча зрештою США погоджувалися надати запитуване обладнання - від HIMARS до танків Abrams - через такі затримки Україна втрачала цінні можливості завдати удару по російській військовій машині.

О'Браєн проводить паралель із класичним карикатурним малюнком Гері Ларсона, де чоловік довго мучиться роздумами про те, що про нього думає жінка, тоді як її думки зовсім про інше. Так само США, на думку аналітика, надмірно переймаються тим, як Росія може відреагувати на кожен їхній крок.

"Путін не думає складно. Він регулярно і швидко ескалує ситуацію, коли вважає, що це дасть йому стратегічну перевагу", - підкреслює експерт.

Автор також зазначає, що майже через три роки конфлікту все ще незрозуміло, чого насправді хочуть США - перемоги України чи того, щоб Росія не зазнала краху. Нещодавно Зеленський представив Вашингтону продуманий план перемоги, який передбачав використання американської зброї більшої дальності для ударів по російських цілях - так само, як Росія регулярно використовує іранську зброю проти України. Проте адміністрація Байдена, схоже, відкладає це питання для свого наступника.

"У якийсь момент американці мають зрозуміти, що Путін не думає про те, що США думають про нього - він невпинно намагається виграти свою війну", - резюмує О'Браєн, закликаючи США відреагувати на залучення Північної Кореї єдиним правильним способом - надати Україні засоби для перемоги над російським вторгненням.

Джерело матеріала
loader
loader