Ніжна та кремова запіканка з кабачками: потрібно трохи більше півгодини, рецепт
Ніжна та кремова запіканка з кабачками: потрібно трохи більше півгодини, рецепт

Ніжна та кремова запіканка з кабачками: потрібно трохи більше півгодини, рецепт

Кабачок – класичний овоч, що поєднує літній та осінній сезони. Господині готують з нього безліч страв, поєднуючи з різними продуктами.

Будь-яка запіканка з кабачків – чудовий варіант різноманітності меню. Її можна приготувати не тільки в духовці, а й у мікрохвильовій печі та мультиварці.

Сирно-кабачкова запіканка може порадувати своїм ніжним вершковим смаком – і ви приготуєте її ще багато разів.

Для приготування запіканки слід підготувати продукти:

  • Яйця – 2 штуки;

  • Кабачки – 1 штука;

  • Сметана – 200 г;

  • Борошно – 200 г;

  • Сир – 100 г;

  • Сіль та перець – за смаком;

  • Свіжа зелень – до смаку.

Яйця та сіль збийте віночком, після чого промийте та почистіть кабачок. Кабачки натріть на великій тертці та примніть руками, щоб зійшов зайвий сік.

Натертый кабачок. Фото: скрин

Сир потрібно натерти на середній або великій тертці, він краще тягтиметься. Кріп або петрушку наріжте дрібними шматочками. Для цієї запіканки найкраще підійде молодий кріп, він добре поєднується з смаками з кабачками.

Сметану додайте в яйця і добре перемішайте. Туди ж додайте тертий сир та борошно. Масу, що вийшла, злийте до кабачків і додайте кріп. Все добре перемішайте і перелийте у змащену олією форму.

Кабачкова запіканка. Фото: скрін

Форму із запіканку потрібно поставити в духовку на 200 градусів та випікати протягом 35 хвилин. Подавати на стіл краще у гарячому вигляді. Крім того, можна приготувати легкий гарнір або салат.

Раніше ми повідомляли, що грибні котлети і смачніші, і дешевші, ніж м'ясні: рецепт, який усі хочуть спробувати восени.

Джерело матеріала
loader
loader