Президент Бундесбанку Німеччини вражений цинізмом російських високопосадовців
Президент Бундесбанку Німеччини вражений цинізмом російських високопосадовців

Президент Бундесбанку Німеччини вражений цинізмом російських високопосадовців

Президент Бундесбанку Німеччини вражений цинізмом російських високопосадовців

Росіяни говорять про співпрацю країн, при цьому нападаючи на сусідів

Вимоги Росії в G-20 щодо необхідності співпраці між країнами є глузуванням з огляду на її вторгнення на Україну 2022 року, заявив президент Бундесбанку Йоахім Нагель, обурюючись цинізмом російських високопосадовців.

Про це повідомляє Bloomberg.

Саме з того часу в Німеччині почалися економічні проблеми.

«Ми не повинні забувати, з чого все почалося», - сказав Нагель у суботу у Вашингтоні. «Спад у Німеччині почався навесні 2022 року. І ми всі знаємо причину, через яку це сталося навесні 2022 року».

У лютому того року Росія вторглася на Україну, що викликало побоювання, що в найбільшій економіці Європи може виникнути дефіцит енергії. Хоча Німеччина швидко розв'язала цю проблему, війна посилила ділову і споживчу впевненість, посилила політичну напруженість і виявила недоліки в промисловій базі країни.

«Я божеволію, коли мені доводиться слухати російського колегу у форматі G-20, а він говорить мені, як важлива міжнародна співпраця», - сказав Нагель. «Це дійсно неприйнятно».

За словами Нагеля, зараз тим більше важливо, щоб Німеччина вирішувала проблеми, які стримують її економіку.

«Ми знаємо, що в Європі існують структурні проблеми, і тепер нам потрібно знайти розумні способи - а вони є - як подолати ці структурні проблеми», - додав він. «У нас є всі можливості» і “зобов'язання, щоб вийти на шлях зростання, якого ми досягли за останні 25 років”.

Нагель не вперше проривається в політику. Він неодноразово виступав проти зростання екстремістських партій у Німеччині і попереджав, що повернення Дональда Трампа в Білий дім згубно позначиться на європейській економіці.

Кабінет міністрів Німеччини планує схвалити бюджет на 2025 рік після тривалих суперечок, сподіваючись на сильний економічний підйом. Це допоможе скоротити розрив у 17 мільярдів євро між прогнозованими витратами і доходами, повідомляє Reuters.

Німеччина, найбільша економіка єврозони, уникла рецесії на початку року, проте зростання було повільнішим, ніж очікувалося. Як і Велика Британія та Франція, ФРН стикається з проблемами закриття бюджетної діри.

Серед іншого, у проекті бюджету закладено близько 4 млрд євро на допомогу Україні. У той час як нинішній бюджет передбачає 8 млрд євро.

Джерело матеріала