Реформа МСЕК – чи слід побоюватися людям з «некупленою» інвалідністю
Реформа МСЕК – чи слід побоюватися людям з «некупленою» інвалідністю

Реформа МСЕК – чи слід побоюватися людям з «некупленою» інвалідністю

Реформа МСЕК – чи слід побоюватися людям з «некупленою» інвалідністю - Фото 1

Реформа медико-соціальних експертних комісій не вплине на соціальні виплати: пенсії з інвалідності продовжать нараховувати.

Про це повідомляє міністерка соціальної політики Оксана Жолнович у Facebook.

За її словами, у соцмережах почали ширити некоректну інформацію щодо реформи МСЕК та системи соціальної підтримки осіб, які отримали інвалідність.

Міністерка наголосила, що українці, яким було призначено пенсію з інвалідності на законних підставах, продовжать її отримувати.

«Всі громадяни, яким призначено пенсії по інвалідності, – будуть отримувати всі призначені виплати після реформи. Жодні виплати чи гарантії всім громадянам, які їх отримують на законних підставах, не буде зменшено», – заявила Жолнович.

Посадовиця додала, що реформа покликана посилити підтримку тих, хто отримав травмування чи шкоду здоровʼю, пришвидшити надання такої підтримки, зменшити бюрократію, а також зробити систему підтримки під час та після хвороби чи травмування зрозумілою, простою і зручною для громадян.

Нагадаємо, на виконання рішень Ради національної безпеки і оборони та президента України Володимира Зеленського уряд затвердив план щодо протидії корупційним та іншим правопорушенням серед медико-соціальних експертних комісій. // Главком

Tweet
Джерело матеріала
loader