Чому взимку більше хочеться їсти
Чому взимку більше хочеться їсти

Чому взимку більше хочеться їсти

Чому взимку більше хочеться їсти

Експерт назвав умову, за якої ми менше хотітимемо їсти. 

Максимум за три-чотири години до сну потрібно їсти, щоб це не заважало відпочинку. Чому людям взимку більше хочеться їсти, пояснив фахівець із нейронауки, викладач Києво-Могилянської бізнес-школи та школи "Майбутні", співавтор та керівник методології "Змінотворці", кандидат біологічних наук Петро Чорноморець в інтерв'ю редакторці відділу освіти та науки ZN.UA Оксані Онищенко .

"По-перше, ми їжею можемо компенсувати недостатнє збудження серотонінової системи, що виникає через нестачу світла, й вона починає виділяти необхідний організму серотонін. Саме тому нас і тягне на кухню, особливо ввечері, коли за день напахався й не вистачає радості. Тобто може бути так, що людина заїдає нестачу радості та/або нестачу світла", - наголошує він.

За словами біолога, що більше світла ми отримуватимемо впродовж дня,  то менше хотітимемо їсти. Фахівець із нейронауки вказує, що взимку потрібно більше калорій, оскільки, коли людині холодно, вона витрачає багато енергії.

"І третій момент — ми іноді заїдаємо стрес, зокрема від холоду, й тут можемо справді переїдати", - додає Чорноморець.

Важливо! Ця публікація заснована на останніх та актуальних наукових дослідженнях у сфері медицини та має виключно загальноінформаційний характер. Публікація не може бути підставою для встановлення будь-яких діагнозів. Якщо ви захворіли або потребуєте діагнозу, зверніться до лікаря!

Джерело матеріала
loader
loader