Daimler Truck та Volvo Group організують ще одне спільне підприємство
Daimler Truck та Volvo Group організують ще одне спільне підприємство

Daimler Truck та Volvo Group організують ще одне спільне підприємство

Два провідні автовиробники Daimler Truck і Volvo Group підписали зобов’язуючу угоду про створення спільного підприємства. Нове СП зі штаб-квартирою в Гетеборзі (Швеція) буде займатися розробкою загальної програмно-визначуваної платформи транспортних засобів та спеціалізованої операційної системи для вантажівок. Ця платформа дозволить Daimler Truck та Volvo Group, а також потенційним іншим майбутнім клієнтам спільного підприємства надавати автономні цифрові функції транспортних засобів для своїх продуктів.

Діяльність спільного підприємства включатиме специфікацію та закупівлю централізованих високопродуктивних блоків керування, призначених для комерційних автомобілів та здатних обробляти великі обсяги даних. Нова компанія розробить операційну систему та інструменти, які виробники автомобілів зможуть використовувати як основу для розробки власних відмінних цифрових функцій автомобіля. Це дозволить розділити цикли розробки програмного та апаратного забезпечення в майбутньому і дасть можливість клієнтам купувати та оновлювати цифрові програми бездротовим способом «по повітрю».

Daimler Truck та Volvo Group організують ще одне спільне підприємство - Фото 1

Карін Радстрем, генеральний директор Daimler Truck та Мартін Лундстедт, президент та генеральний директор Volvo Group

Проте Daimler Truck і Volvo Group залишаться конкурентами і продовжать диференціювати свої комплексні пропозиції продуктів і послуг, включаючи відповідні цифрові рішення. Очікується, що угоду щодо створення спільного підприємства буде завершено у першій половині 2025 року.

Джерело матеріала