До британського порту впустили пошкоджене судно з 20 тисячами тонн російської селітри
До британського порту впустили пошкоджене судно з 20 тисячами тонн російської селітри

До британського порту впустили пошкоджене судно з 20 тисячами тонн російської селітри

Пошкоджене судно MV Ruby з 20 тисячами тоннами російської аміачної селітри на борту пришвартувалося в порту в Норфолку, що у Великій Британії, після того як його декілька тижнів не впускали у свої порти країни Євросоюзу.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Sky News.

За даними норвезької газети The Barents Observer, MV Ruby спочатку завантажило свій вантаж із селітрою у північному російському місті Кандалакша в кінці серпня.

Воно прямувало до Лас-Пальмаса, що на Канарських островах, коли отримало пошкодження.

Відтоді власники судна під прапором Мальти вели переговори про те, де воно може безпечно пришвартуватися.

За словами депутата британського парламенту Роджера Гейла, спочатку MV Ruby стояло на якорі в Європейській економічній зоні поза межею у 19 км, що представляє кордон для територіальних вод Великої Британії.

Проте через погану погоду в Північному морі йому дозволили підійти ближче до берега - за 17,7 км від північного узбережжя Кента.

Згідно з даними MarineTraffic, яка займається відстеженням суден і морською аналітикою, нині судно знаходиться в порту Грейт-Ярмута в Норфолку.

Директор порту Річард Гоффен підтвердив, що вони перекидатимуть вантаж на інше судно.

«Порт Грейт-Ярмут має можливості для обробки небезпечних матеріалів і розвантаження та перевантаження таких матеріалів. Це є звичайною практикою в нашій групі портів», - додав він.

За даними ЗМІ, на борту MV Ruby було завантажено 20 000 тонн аміачної селітри.

Гейл також зазначив, що оскільки саме судно не належить ані Росії, ані рухається під її прапором, міжнародне право чи санкції не були порушені в даному випаду.

Як повідомляв Укрінформ на початку жовтня, вже кілька тижнів судно Ruby під прапором Мальти, яке переводить аміачну селітру з Росії, плаває вздовж узбережжя Північної Європи в пошуках порту, але жодна країна не дозволила йому наблизитися, побоюючись вибуху добрива, яка перевозиться на борту.

Фото з сайтуSky News

Джерело матеріала
loader